Woar blif de tied: Sfeerbeeld aan de Beekstraat

Rechts bakker Berend Overbosch

Opgelet beste mensen en vooral speurneuzen en zij die alles weten van Epe van vroeger: Gert van den Esschert heeft uw hulp nodig. Hij zoekt namen bij deze foto, die in zijn derde 'boek 'Epe mien däärpien' komt.

In een van de hoofdstukken die ik aan het schrijven ben voor mijn nieuwe boek ‘Epe mien däärpien – Ik vergeat ’t nooit’ zal onderstaande foto geplaatst worden. Eén naam is bekend, namelijk de meest rechtse man met pet, dat is bakker Berend Overbosch. Graag roep ik uw hulp in om de ander namen te achterhalen. De foto is genomen voor de winkel van drogisterij Van Lohuizen aan de Beekstraat – 1945?

 

(Gert van den Esschert - lohuizerbrink-epe.nl – 007-2016)

lohuizerbrink

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • marinus

  Hallo Gert,
  Ik geloof inderdaad dat de man naast de dame de heer Vredenberg i en niet wat ik dacht Groenberg. Kan de mevrouw Gonda van den Broek zijn.? Zij heeft erg lang in de winkel van van Lohuizen gestaan en woonde ergens aan de Kortenkampsweg.

 • Gert van den Esschert

  Marinus bedankt voor je reactie. Een andere bron geeft aan dat de man links ene Ab of Anton ter Haar moet zijn, en naast de onbekende vrouw zou een zekere Vredenburg staan.

 • Marinus

  Precies weet ik het niet maar volgens mij heette de man naast de mevrouw ( kan dat ... ten Broeke zijn?) de heer Groenberg en woonde in de Willem Tellstraat

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.