Woar blif de tied: Voorbereiding op nieuw voetbalseizoen

002. s.v. Epe 1977 1978 AangepastOm conditioneel bij aanvang van een nieuw voetbalseizoen sterk voor de dag te komen verliep de voorbereiding van de 1e en 2e selectie van s.v. Epe steevast richting de Renderklippen*. We hebben het hier over het seizoen 1977-1978. Epe 1 speelde net als tegenwoordig in de 3e Klasse B. De trainer van de hoofdmacht was de Zwollenaar Wim Lensink. Hij was de opvolger van Huub Coenen. Trainer Lensink zorgt voor de komst een heuse sportmasseur, C.J. Bronswijk.

 001. s.v. Epe 1977 1978 Aangepast
De selectie van s.v. Epe fanatiek trainend op donderdag 1 september 1977.

In de jaren ’70 kent Epe 1 weinig sportieve successen, de ploeg speelde acht seizoenen achtereen in de 3e Klasse B. Dit betekende allerminst dat er binnen de vereniging geen plezier heerste, zoals blijkt uit deze foto genomen aan de Renderklippenweg. V.l.n.r. Arend Pannekoek, Berry Heersing, Bert Witteveen, Jan van Bussel, Carel Huiskamp, Henk van de Worp, doelman Jan de Jong, Jan Wagenvoort, André Jonkheid en trainer Wim Lensink.

Epe eindigde dat seizoen op de derde plaats en moest Victoria Boys en Robur et Velocitas voor zich dulden. Van de 22 wedstrijden werden er maar drie verloren. Epe had vijf wedstrijden voor het einde van de competitie nog een rol van betekenis kunnen spelen om de bovenste plaats, als niet vlak voor tijd bij Robur et Velocitas door Epe een penalty wordt gemist. Het was aanvoerder Jan Wagenvoort die normaliter elke strafschop benutte, maar nu helaas jammerlijk genoeg mistte, waardoor Robur er met de 1 – 0 winst van door ging. Ook had Epe in die periode een prima achterhoede met mannen als Jan Wagenvoort en Gerrit Nijkamp en was Jan de Jong een van de minst gepasseerde doelmannen. Kampioen Robur et Velocitas kreeg 14 doelpunten tegen en Epe 17. Zutphania en KCVO degradeerden. Assistent-scheidsrechter (grensrechter) in die tijd was de gemeenteambtenaar Jan Hummel en de elftalleider was Cor de Bakker uit Apeldoorn.

002. s.v. Epe 1977 1978 Aangepast

De selectie van s.v. Epe wandelt de Renderklippen op.

Waarschijnlijk was men onderweg al behoorlijk afgeknepen. Alleen trainer Wim Lensink heeft de hardlooppas er nog in. Zichtbaar op deze foto van achter naar voren: Berry Heersing (met de armen omhoog), Hans de Vries, Henk Vijge, Jan Piet de Gooijer, Arend Pannekoek, Henk van de Worp, Jan Wagenvoort, Harry de Graaf en waarschijnlijk Evert Vorderman, Gerrit (Gait Witlof) Nijkamp, André Jonkheid en de fanatieke Wim Lensink.

In de selectie zaten ook jongens als Gerard Logen, Wiechert Leusink, Marcel van Moorst, Gert Veldwijk en Gert de Jong. Trainer Wim Lensink, die in zijn dagelijks leven sportdocent was in Apeldoorn, maakte twee seizoenen mee bij s.v. Epe en werd voor het seizoen 1979- 1980 opgevolgd door de al in dienst zijnde jeugdtrainer Cees Rolle. Of tegenwoordig de voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen richting de Renderklippen gaat ...

003. s.v. Epe Eindstand seizoen 1977 1978

De eindstand in de 3e Klasse B seizoen 1977-1978.

Bron:
Jubileumboek "70 Jaar s.v. Epe 1939 – 2009” – auteur: Tonnie Brands, mmv: Gerrit Tenkink.
Foto’s:
Privé-archief Bert Hanekamp; hij nam de foto’s voor het toenmalige Noord Veluws Dagblad.

(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 011-2019)

 

* De Renderklippen is een schitterend, vooral met heide en dennen begroeid natuurgebied tussen de gemeenten Heerde en Epe. Wie over de rij heuvels loopt, gaat op en neer. Dat is renderen, vandaar de naam Renderklippen. De Renderklippen, een zo’n 223 hectare groot gebied, geeft een fraai beeld van de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe. De stuwwallen zijn vele duizenden jaren geleden gevormd in de ijstijd. De grote hoogteverschillen geven een prachtig uitzicht over het gebied. De oudste bij opgravingen gevonden sporen van menselijke bewoning dateren uit de late bronstijd, zo'n 700 jaar voor Christus. Door de ligging ver van steden is het een van de plekken in Nederland waar het 's nachts nog echt donker wordt.

lohuizerbrinklogo 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Gert van den Esschert

    Aanvulling: Epe 1 bestond verder nog uit: Theo Scholten, Herbert van Doorm, Wim Hanekamp, Teddy Talapessy en Erik Bruggink. En de leider moet zijn Cor de Bekker en niet zoals vermeld Cor de Bakker. Mooi tijd om op terug te zien.

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.