Nieuwe rubriek: Woar blif de tied...

Met ingang van vandaag presenteren we een nieuwe, historische rubriek op Epernet. De bekende prentbriefkaartenverzamelaar en amateurhistoricus Gert van den Esschert tekent voor 'Woar blif de tied', waarin hij ons laat meegenieten van oude foto's en prentbriefkaarten.

,,Er is toekomst voor het verleden…'', schrijft Gert. ,,Dit moge blijken uit het feit dat er alleen al in onze provincie Gelderland ruim dertig geschiedkundigeverenigingen zijn. De hang naar nostalgie is groot. Een kleine schatting leert dat er ruim duizend websites zijn in Nederland die zich met geschiedenis bezighouden. Zelf ben ik verzamelaar van prentbriefkaarten. Met name van mijn woonplaats Epe heb ik enkele honderden ansichtkaarten en foto’s. Van dit alles wil ik graag iedereen die een beetje historisch besef heeft, deelgenoot laten zijn. Zie hiervoor ook mijn site: lohuizerbrink-epe.nl.

Onder de rubriek: Woar blif de tied… zal ik bij toerbeurt op deze site prentbriefkaarten of foto’s uit de gemeente Epe de revue laten passeren welke zullen worden voorzien van een juiste datum van herkomst en het verhaal erachter. Veelal circuleren er foto’s en prentbriefkaarten op het internet waarbij een datum en een beschrijving ontbreken. Voor het juiste geschiedkundige tijdsbeeld wil ik deze essentiële gegevens er wel bij vermelden, want er is zeker toekomst voor het verleden...''

De rubriek is altijd terug te vinden via het hoofdstuk Historie in de menukolom links op de site. 

De eerste aflevering gaat over het Sweerts de Landaspark en staat hier.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.