Woar blif de tied: Wie is (rond 1924) de vierde kaartvriend?

Foto 1 (Custom) (2)Een foto die rond 1924 is genomen van vier kaartvrienden, van wie er één helaas niet zichtbaar is. Hopelijk levert deze aflevering van ‘Woar blif de tied’ zijn identiteit op.

Op de foto ziet u veel schaduw, maar zichtbaar zijn van links naar rechts:  …………… Bart Jonker de schillenboer, Willem van Doorm en Jan Vosselman de vrachtrijder. Maar wie zou de meest linkse, vierde kaartmaat kunnen zijn die helaas niet zichtbaar is?

Foto 1 (Custom)

De vier kaartspelers met één onzichtbare speler – 1924

 

Misschien heeft iemand een betere foto beschikbaar waar alle vier kaartspelers op te zien zijn. Misschien weet iemand wel de naam van de onzichtbare kaartspeler en herinnert hij of zij zich de vier mannen die wellicht vaak in dezelfde samenstelling speelden.  Mogelijk weet ook nog iemand in welke locatie men speelde en of er misschien in competitieverband gespeeld werd.

Wellicht kaartte men in het restaurant ’t Hof van Gelre, nu de Middenstip. Het was Bart Jonker die hier vroeger werkzaam was als kaartcontroleur en toezichthouder in de bioscoop van ’t Hof van Gelre. Ook zijn er misschien mensen die meer informatie kunnen verschaffen over Willem van Doorm en Jan Vosselman.

Bovenstaande informatie zou ik graag gebruiken in mijn nieuwe boek  ‘Epe mien däärpien’ deel 3.


(Gert van den Esschert – lohuizerbrink-epe.nl – 012-2013)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

buukies

Twee prachtige boeken van Gert. De eerste druk van deel 1 was uitverkocht, maar er is een herdruk gekomen die onder meer bij Uitgeverij Gelderland te koop is. Deel 2 is nog bij de boekhandels Bosch en Bruna in Epe verkrijgbaar en bij de uitgever aan de Hoofdstraat ook online.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.