Heden & Verleden (7): De Dwarsweg

Ooit stond aan de Dwarsweg 14 in Epe een herenhuis genaamd "Het Meiklokje" op de plek waar de tegenwoordige telefooncentrale van de KPN staat, met die bekende hoge mast die torenhoog boven de omringende woningen uitsteekt.

Op foto 1 ziet u de telefooncentrale. Ik kan mij nog herinneren dat er ooit heibel om was, want men vreesde dat er zich stralingsgevaar zou voordoen. Of er tegenwoordig nog activiteiten plaatsvinden laat zich raden. Op foto 2 ziet u "Het Meiklokje", wat ongetwijfeld bij sommigen herinneringen zal oproepen. Graag vernemen we die.

Het huidige pand, de telefooncentrale van KPN.

Deze foto is gemaakt in 1965, maar tot wanneer stond "Het Meiklokje" er nog?

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Han Vastert

    Dit huis werd kort vóór, in en na de tweede wereldoorlog waarschijnlijk bewoond door de fam. J.H. Slebos, directeur van de Confectie Centrale te Elburg en later ook eigenaar van 't Waeghuys waar hij ook een confectieatelier in vestigde (1955). Later zijn zij verhuisd naar huize 'Taxandria' aan de Eperweg/ Nunspeterweg (?) In dat huis kwam ik vroeger wel op bezoek met mijn ouders (vader ook verbonden aan de CC te Elburg).

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.