Heden & Verleden (2): De Beekstraat

In deze tweede aflevering twee foto's die een beetje aansluiten op de eerste aflevering die hier staat en wel de tweesprong in de Beekstraat met zicht op de Oude Wisselseweg en Tongerenseweg.

Foto 1 is de huidige situatie, waarvan ik weet dat er in het huis links, wat nog geheel herkenbaar is aan de tweede foto, nog niet zo lang geleden een makelaarskantoor zat. Foto 2 stamt uit 1948 met als onderschrift 'Epe, Tweesprong "De Ploeg"'. Waar komt eigenlijk de naam "De Ploeg" vandaan en wie weet over vooral die oude situatie wat meer te vertellen?

De huidige situatie, linksaf de Gagelstraat en daarna gelijk weer rechts, de Oude Wisselseweg. Rechtsaf de Tongerenseweg. Het huis links is nog geheel herkenbaar met de situatie uit foto 2.

De situatie uit 1948 met als aanduiding links naar Wissel en rechts naar Tongeren. Dit staat vermoedelijk op de twee borden op de boom in het midden voor dat witte huisje. De huizen rechts staan er niet meer. De straten waren toen ook nog erg nauw.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.