Heden & Verleden (100): Hoofdstraat (40)

Product - 918 copyTsjonge jonge, al weer de 100e aflevering van Heden & Verleden, wat gaat de tijd toch snel. Ook deze aflevering is een pand aan de Hoofdstraat, de vorige aflevering staat hier.

Op de eerste foto, onlangs gemaakt, ziet u op de hoek Hoofdstraat en Meidoornstraat, aan de linkerkant Brood & Banket bakkerij Commandeur en aan de rechterkant Dental Laboratorium De Veluwe. De tweede foto zullen velen van u nog wel herinneren, de Winkel van Jamin. De winkel bestond toen, in de vorige eeuw, ook uit twee gedeeltes. In het linker gedeelte zat de bekende fotozaak gerund door de heer L.C. (Luuk) Reitsma. En in de snoepwinkel zwaaide mevrouw Reitsma het scepter.

Luuk Reitsma had ook nog een broer de heer J.W.F. (Joop) Reitsma, deze woonde aan de Hoofdstraat B.146 en runde daar een boekwinkeltje. Tevens was hij in de oorlogsjaren secretaris van de v.v. Epe. Je kon in deze Jamin winkel heerlijk snoepgoed en ijsjes kopen. En ook de heerlijke geur van snoep en koek in deze winkel, dat vergeet je nooit. De familie Reitsma had een zoon en twee dochters, Flip, Annet en Marga, de laatste emigreerde met haar man Theo Ruitenbeek naar Amerika.

In 1969 nam Henny Pol (Fotopol), die zijn baan bij drukkerij Hooiberg had opgezegd, de fotozaak van Reitsma over en na vijf jaar hier in gezeten te hebben verhuisde Fotopol naar het centrum.

 B140064

Foto gemaakt op 14-11-2014.

Product - 918

Foto uit 1965.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.