Heden & Verleden (133): Gandhiweg

Scan 110118 0047 copy2In deze aflevering gaan we helemaal terug naar Epe zuid en wel naar de straat waar ik woon in de mooie wijk Vegtelarij, de Gandhiweg. De vorige aflevering staat hier.

Op de eerste foto ziet u een situatie in de Gandhiweg van een paar jaar geleden. De Gandhiweg was de eerste straat die bewoond werd in de wijk de Vegtelarij. Wij kwamen in september 1977 in een nieuw huis te wonen in de Gandhiweg en wonen er nu nog steeds. Heel veel mensen hebben we inmiddels zien komen en gaan. Wij wonen aan de kant met de oneven huisnummers, de andere kant met de even huisnummers was een half jaar eerder bewoond. De wijk de Vegtelarij hebben we dus zien groeien tot wat het later is geworden en nu nog is. Er zit ook een behoorlijk hoogteverschil in de wijk. Ik liep in die tijd regelmatig met onze hond rond en als ik dan ter hoogte van de Jeu de boulesbaan liep aan de Leenhofweg, zag ik alleen maar de daken van de woningen aan de Gandhiweg. In het begin werd de wijk wel eens Kangaroe eiland genoemd (hoge sprongen, lege buidels), vanwege de koopwoningen. De tweede foto van de Gandhiweg heb ik als ik het goed heb, ongeveer in 1979 gemaakt.

 3140074 copy

Foto gemaakt op 14-03-2013.

Scan 110118 0047 copy

Foto gemaakt in 1979.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.