Heden & Verleden (25): Stationsstraat (3)

We wandelen vanaf het vorige punt in de Stationsstraat wat hier staat, weer een stukje terug richting het centrum en zijn nu aanbeland ter hoogte van de Lindehove.

De eerste foto heb ik afgelopen zondag met prachtig weer gemaakt. U staat nu met de rug naar het centrum en kijkt verder de Stationsstraat in, met links de Lindehove en daarna Dier All-inn. Rechts, Stijlvol Bouquet En Brocante en daarna CountryStore. Hoe anders ziet het er dan aan de linkerkant uit op de tweede foto. Alleen het pand rechts, waar Stijlvol Bouquet En Brocante in zit, is op beide foto's nog duidelijk herkenbaar, alsmede CountryStore.

Foto gemaakt 9 maart 2014.

Foto uit 1944.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Jan van Twisk

    Ook hier is enorm veel onherkenbaar veranderd. Naast de Lindehof staat een dierenwinkel. Aanvankelijk was het een woonhuis. Toen kwam er de zaadhandel van Slijkhuis in op de hoek van de Parkweg. Op de andere hoek was de kruidenierswinkel Albino ( nu wit geschilderd). Dan naar voren de schilder Zimmerman met winkeltje en woonhuis. Daarnaast Verkouteren met voortuin, dokter van Twisk met voortuin, slagerij Westhof (later Horst) en dan de Gemeentewoning met voortuin en woonhuis en vervolgens de NH-Pastorie.
    De twee huizen links vóór Slijkhuis waren particuliere woonhuizen van rentenierenden. Daarvoor was dan de Markt met de stopplaats van de VAD-bus voor het kantoor Gemeentewerken en brandweer.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.