Heden & Verleden (99): Hoofdstraat (39)

Product - 145B copyDe meeste afleveringen van Heden & Verleden gaan over panden langs de Hoofdstraat, zo ook deze weer, terwijl de vorige aflevering hier staat.

Op de eerste foto, deze maand genomen ziet u van links naar rechts kapsalon Gérard Coiffures, Singer Kreatief en Meester Kleermaker & Stomerij. Hier stond tot eind jaren 70 van de vorige eeuw onder andere Café-Restaurant “De Geldersche Bloem", zie de tweede foto.

De geschiedenis van dit café gaat terug tot 1 mei 1881. In dat jaar vroeg Lucas Stindt bij het Eper Gemeentebestuur een vergunning voor het schenken van alcoholische dranken in een café aan de “Groote Grindweg naar ’t Loo” Er was hier een kaartclub en ook de biljartvereniging “Tot ons Genoegen” had hier zijn thuishonk. Deze biljartvereniging werd in 1948 door Herman Stindt en Reinder van Zuuk opgericht.
Het jeugdbestuur van de s.v. Epe hield in de jaren zeventig o.l.v. Bart van Vemde hier zijn maandelijkse vergaderingen. Na afloop werd er gebiljart en de “beroemde gehaktbal" genuttigd. “De Geldersche Bloem” stond bekend om zijn heerlijke, naar eigen geheim recept, vervaardigde gehaktballen. In 1976 heeft Herman Stindt het café verkocht, waarna het in 1978 werd afgebroken.

 B130003

Foto gemaakt op 13-11-2014.

Product - 145B

Foto uit 1958.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.