Heden & Verleden (126): Korenstraat-Jagerstraat

Product   839 copyVanaf de vorige aflevering die hier staat, steken we de Hoofdstraat over en komen dan via de Enkweg in de Korenstraat terecht, bij dat mooie plantsoen.

De eerste foto is gemaakt vanaf de Korenstraat, met de lens gericht op de Jagerstraat. Aan de linkerkant ziet u dat ze het voetbal doeltje wel erg dicht hebben geplaatst, daar waar men ook de auto's parkeert, vreemd toch?

Op de tweede foto ziet u een ongeveer zelfde beeld, maar nu uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Bij toenmalig buurtgenoot Ruud Elbertse heeft deze ansichtkaart van het Plantsoen Enkweg Zuid nostalgische herinneringen naar boven gehaald, die ik u als bezoeker van deze site niet wil onthouden. Ruud schrijft: ,,Het beeld roept bij mij veel herinneringen op. Onder aanvoering van Rinie van Vemde, fietsten wij talloze malen rond het plantsoen. We (Rob de Brueijs, Eddie Hegeman, Henkie Blok, Johan ten Have, Henkie en Jopie Dul en nog veel meer jongens uit de buurt, van wie de namen me niet te binnen willen schieten) deden dat op onze aangepaste fietsen. Klein tandwieltje achter, sturen afgezaagd en omgekeerd weer aangelast. In onze beleving hadden we een echte racefiets. Heuse wedstrijden werden er verreden. Ik herinner mij, dat Rob’s vader menigmaal heeft staan ‘klokken’. Rinie bleek altijd de sterkste. Hij woonde destijds, links vooraan, op de Haverkampsweg, gezien vanaf de Enkweg. In het hoekhuis, links op de foto, Jagerstraat 11, daar woonde Rob. Helaas zijn Rob, Eddie, Henk en Jopie Dul inmiddels overleden."

 DSC8574

Foto gemaakt op 15-11-2014.

Product   839

Foto uit 1965.

n’.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.