Nieuw jaar, nieuwe rubriek: Heden & Verleden

We luiden het nieuwe jaar in met een nieuwe rubriek op Epernet: Heden & Verleden. Daarin vergelijken we situaties van vroeger met nu.

Mensen die het boek ‘Goed goan!’ hebben gelezen, zal dat bekend voor komen; daarin staan verspreid over acht pagina’s veertig foto’s van twintig onderwerpen met hetzelfde thema. Allemaal foto’s van nu van woningen, winkels, kerken, bedrijven, (delen van) straten, noem maar op, afgezet tegen de situatie ter plekke van een flink aantal decennia geleden. Dat levert verrassende fotocombinaties op; omdat er vrijwel niets is veranderd, of juist omdat aan vrijwel niets is te zien dat het één en dezelfde locatie is.  

De historische foto’s voor ‘Goed goan!’ zijn geleverd door Gert van den Esschert, aan de hand waarvan Bert Hanekamp op dezelfde  plaats en vanuit dezelfde  hoek een foto  van de huidige situatie maakte. We hadden de keuze uit meer dan honderd situaties. Een selectie van wat wij de leukste combinaties vonden, plaatsten we in het boek. Het zou zonde zijn om niets met de rest van het materiaal te doen. Dat plaatsen we de komende tijd op Epernet. Drie keer per week: op woensdag, zaterdag en maandag.

Het zou heel mooi zijn als mensen die iets – informatie over toen en/of nu, herinneringen, namen, anekdotes enzovoorts - over de foto’s kunnen melden, dat als reactie toevoegen aan het artikel, zodat zo veel mogelijk van vroeger bewaard blijft voor het nageslacht en wij allemaal kunnen meegenieten van de kennis die er in de bevolking is over het betreffende stukje Epe. In de eerste aflevering geven we wat meer informatie dan bij de andere afleveringen om een indruk te geven van wat wij aan reacties zoeken.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.