Heden & Verleden (13): Eperweg

Vanaf de Lohuizerweg zijn we nu aanbeland aan de Eperweg, net over de Eper grens, in Heerde. Het gaat om het boerderijtje tegenover Triada Woondiensten, dat in 2009 is gesloopt t.b.v. een modelwonig.

Op foto1 ziet u recht tegenover Triada Woondiensten deze modelwoning, een zogenaamde NXTHome woning die generatieproof is. Op de begane grond is er een volledig woonprogramma gerealiseerd. Deze woning is geschikt voor starters, gezinnen en senioren. Het is tevens gebouwd volgens het energielabel A+ en bezit driedubbel glas. Verder zijn er nog meer energiezuinige toepassingen. Foto 2 toont het boerderijtje genaamd "De Strookappe", dat in 2009 is gesloopt.

Foto van augustus 2013. De NXTHome woning recht tegenover Triada Woondiensten. Deze woning is officieel geopend op 26 oktober 2011.

Foto uit 1954. De laatste bewoner van boerderij "De Strookappe" was Jaap Vierwinden, die er jarenlang alleen woonde. Jaap was in de jaren 60 een van de gitaristen van de eerste Eper beatgroep "Love In".

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.