Heden & Verleden (8): De Brinklaan

Ooit was de Platvoet een soort evenementenweide, gelegen tussen de Brinklaan en de Stationsstraat, een begrip in Epe, maar door de bouw van de Veluwepoort en de bebouwing op de Platvoet veranderde er heel veel in dat stukje Epe.

Tot ergens in de jaren 90 stond aan de kant van de Brinklaan nog een woning, annex slagerij op de Platvoet. Deze woning, van onder anderen slager Hup (en fam. Dezijn?), moest later wijken voor de bouw van het huidige Residence Brinkhof op de Platvoet. Residence Brinkhof is gelegen aan de Hardenbrink, Brinklaan en het verbindingsweggetje tussen de Brinklaan en de Stationsstraat, dat Platvoet heet.

Het huidige Residence Brinkhof op de hoek met de Brinklaan en de Platvoet. Aan de linkerkant nu ReproMar, waar ooit Ooms rijwielen zat.

Foto uit 1991 van de slagerij/woning, met aan de rechterkant nog net een stukje zichtbaar van de bibliotheek. Ooit zat hier De Trap ook nog in. Op de linkerkant van de foto zat toen een groentewinkel in het pand Ooms.

Mocht er iets niet helemaal juist zijn, dan horen wij dat graag.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.