Heden & Verleden (121): Tongerenseweg

Product   898 copyIn deze aflevering fietsen we door het centrum, vanaf de vorige aflevering die hier staat en komen aan op een kruising waar we ongeveer aan het begin van de hele serie zijn begonnen.

Op de eerste foto, gemaakt vanaf de Tongerenseweg, ziet u aan de linkerkant de Beekstraat en aan de rechterkant de Gagelstraat. In het midden is ook goed te zien dat men al ver gevorderd is met de wederopbouw van het pand wat een paar jaar geleden in vlammen op ging.

Op de tweede foto ziet u een mooi sfeerbeeld van de Hoek Tongerenseweg - Beekstraat - Oude Wisselseweg en Molenpad. De straatlantaarn gevuld met petroleum was de laatste in de richting Tongeren – Elburg. Links staat het huis van schoenmaker J.B. Helmink aan de Beekstraat A41A.  De middelste woning is de achterkant van het huis van Frans Pruim die hier van 1925 tot 1959 een fietsenzaak had. Daarvoor dreef de Wed. van Ommen hier een boordenwasserij.

In eerste instantie was niet helemaal duidelijk vanuit welk standpunt de oude foto was gemaakt, maar gelukkig bracht Marinus Endendijk uitkomst.

 DSC9338

Foto gemaakt op 11-02-2015.

Product   898

Foto uit 1914.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.