Heden & Verleden (136): Lohuizerbrink

03 copyVanaf de aflevering van het Molenpad, die hier staat, fietsen nu weer een eindje in noordelijke richting en komen dan bij de Lohuizerbrink.

Op de eerste foto, onlangs gemaakt, ziet u de Lohuizerbrink, die een driehoek vormt met de Lohuizerweg, Willem Tellstraat en Wildforstlaan. Op de tweede foto uit de vorige eeuw de "Lohuizerbrink-Epe" in 1965, toen er een aanvang was genomen met het kappen van de bomen. Het beukenbos werd op 24 november 1900 door de vier freules Van der Feltz, die de villa Feltz (“Vijvervreugd”) bewoonden, geschonken aan het St.-Antoniegilde, onder het servituut dat de twintig are grond ten eeuwige dagen als plantsoen in gebruik moesten blijven. De oude naam van dit driehoekig stuk bos is de “Lohuizerbrink”, de brink van het buurtschap Loohuizen, dat hier lag, gescheiden van het dorp door de “gemene veld”. In 1965 werd het bos, dat in 1945 had geleden van schietgrage, aldaar bivakkerende Canadezen, vervangen door bomen van een andere soort.

 DSC4119

Foto gemaakt op 28-03-2015.

03

Foto uit 1965.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.