Heden & Verleden (14): Heerderweg (1)

Nog net voor de grens met Heerde, staat aan de rechterkant van de weg het  Thais-Kantonees restaurant "De Diamant", het vroegere Pension Café Restaurant "Beukenhof". Een van de vele café's die Epe vroeger rijk was.

De eerste foto van het Thais-Kantonees specialiteiten restaurant "De Diamant" is gemaakt augustus 2013. De tweede foto is uit 1943 met de tekst pension "Beukenhof". Het was een echt buurtcafé, waar men bij voorbeeld een lege fles weer met jenever liet vullen. Eigenaar in 1943 was H.J. Jonker. Ik ben nog wezen speuren op het internet en kwam een afbeelding van een suikerzakje tegen van, zoals het toen heette, Café Restaurant "Beukenhof", met de naam van de uitbater D. Jonker. Misschien een zoon van H.J. Jonker? In deze omgeving ben ik ook geboren en ik kan mij nog herinneren dat ene heer Vlekkert er eind jaren 50 uitbater was. Dries Dekker kocht "Beukenhof" en het was zijn bedoeling dat het werd veranderd in een pannenkoekenrestaurant onder de naam "Holle bolle Gijs", maar een Chinese uitbater zag er veel in en tijdens de verbouwing kocht hij het, om er het Thais-Kantonees restaurant "De Diamant" van te maken.

Vergeleken met onderstaande foto is er met uitzondering van de voorkant, niet zo gek veel veranderd aan het pand.

Opvallend dat er toen op de begane grond, wat normaal was voor die tijd, nog vensters waren tegen de inkijk 's avonds en 's nachts.

Het gekke hier is, dat ondanks dat het Café Restaurant in Epe stond, de telefoondienst onder Heerde viel.

Wie weet over dit alles wat meer te vertellen?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.