Heden & Verleden (24): Stationsstraat (2)

We wandelen nu weer een eindje verder de Stationsstraat in, richting de Diepenweg. In de vorige aflevering waren we hier, komende vanaf de Parkweg.

Op de eerste foto zien we links de Diepenweg en iets verder rechts de Ds. Prinsweg. Zoals u ziet is deze foto ook weer genomen met mooi zonnig weer, in augustus 2013. Het eerste huis links werd volgens mij in de jaren 60 nog gebruikt door drukkerij Hooiberg als papieropslag. Het was toen nog een schuur en werd daarna gekocht door Talen, die het Wapen Van Epe omtoverde tot discotheek en concertzaal voor verschillende Nederlandse beatgroepen die er optraden. Foto 2 laat de Stationsstraat zien in 1914. De straat was toen in het midden voorzien van klinkers ten behoeve van het paardenverkeer en de postkoets.

Foto gemaakt augustus 2013.

Foto uit 1914 met de mooie klinkerstrook in het midden.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Jan van Twisk

    De beide foto's dekken elkaar niet helemaal. Op de oude uit 1914 is het eerste huis dezelfde als het derde op de foto van 2013.
    Dan is het niet helemaal duidelijk. Er volgden in mijn tijd Hut met meubelen, van der Baan met winkel/woonpand en inspringend de smederij met daarvoor de travail, vervolgens Waijenberg met woon/'winkelpand met achter de winkel de werkplaats met uitzicht op de weide (Platvoet). Dan een voetpaadje naar de Brinklaan, schoenwinkel van Slot, daarnaast wat inspringend kruidenier Zijlstra en tweede kruidenierswinkel (?), dan kapper Schurink, een tuin van bakker van Ark, een voetpad met daarnaast het woonhuis van de gemeentebode en Gemeentehuis.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.