Agenda

Heden & Verleden (23): Stationsstraat (1)

De volgende straat die we nemen is de Stationsstraat, niet ver dus vanaf de vorige aflevering van de Parkweg, die hier staat. Er is hier in de loop der jaren ook nogal het een en ander veranderd.

Op de eerste foto aan de linkerkant Makelaarskantoor Buitenkamp, vroeger de Vivo winkel van Van Oene. Toen ik op de LTS zat, kocht ik hier wel eens kandijblokjes. Daarnaast Verfwinkel Zimmerman. Aan de rechterkant CountryStore van Willem van Putten. Ooit zat hier schoenmaker Slot in en ook nog een elektrozaak. Daar weer achter staat de bibliotheek en is de Hardenbrink.

Op de tweede foto komt links een bord uit de boom waarvan niet duidelijk is wat er op staat. Aan de rechterkant zit in wat nu de CountryStore is een kruidenierswinkel, op het raam staat namelijk Van Houten's Cacao. Daar achter de welbekende Platvoet. In de verte is een schoorsteen te zien, van Niers of van drukkerij Hooiberg.

Foto van augustus 2013.

Foto uit 1901, toen de Stationsstraat nog Stationsweg heette en ook nog niet verhard was.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.Nieuwe zomerfeesten in Epe dankzij het Episch Centrum. Klik op de poster voor meer informatie.

Poster EA19Een abonnement op een digitale krant nemen is niet nodig, u kunt zo ook wel alle artikelen lezen die premium, extra of exclusief voor abonnees zijn. Normaal gesproken mag u slechts drie 'beschermde' artikelen lezen en wilt u er mee lezen, dan zou u een abonnement moeten nemen. De kranten maken daarbij gebruik van cookies en cache. Een van de makkelijkste manieren om dat te omzeilen, is na drie gelezen premium- of extra artikelen in de browser op de toetsencombinatie Control/Shift/Delete te drukken. Zet 'Te wissen tijdsperiode' op 'Alles' en klik op 'Nu wissen'. Daarna mag u weer drie 'beschermde' artikelen lezen. Zo kunt u àlle artikelen lezen. Werkt bij àlle kranten.

gratis lezenZo ellendig kunnen tekenbeten zijn, dus pas op, want het barst van de teken!Mooi theaterseizoen in De Heerd! Hier staat het programma.
de heerd


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.