Heden & Verleden (23): Stationsstraat (1)

De volgende straat die we nemen is de Stationsstraat, niet ver dus vanaf de vorige aflevering van de Parkweg, die hier staat. Er is hier in de loop der jaren ook nogal het een en ander veranderd.

Op de eerste foto aan de linkerkant Makelaarskantoor Buitenkamp, vroeger de Vivo winkel van Van Oene. Toen ik op de LTS zat, kocht ik hier wel eens kandijblokjes. Daarnaast Verfwinkel Zimmerman. Aan de rechterkant CountryStore van Willem van Putten. Ooit zat hier schoenmaker Slot in en ook nog een elektrozaak. Daar weer achter staat de bibliotheek en is de Hardenbrink.

Op de tweede foto komt links een bord uit de boom waarvan niet duidelijk is wat er op staat. Aan de rechterkant zit in wat nu de CountryStore is een kruidenierswinkel, op het raam staat namelijk Van Houten's Cacao. Daar achter de welbekende Platvoet. In de verte is een schoorsteen te zien, van Niers of van drukkerij Hooiberg.

Foto van augustus 2013.

Foto uit 1901, toen de Stationsstraat nog Stationsweg heette en ook nog niet verhard was.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Onthutsend betoog van begaafd spreker Martin Bosma over de publieke omroep. Je zou er van bozigheid niet meer naar kijken.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


 

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.