Heden & Verleden (23): Stationsstraat (1)

De volgende straat die we nemen is de Stationsstraat, niet ver dus vanaf de vorige aflevering van de Parkweg, die hier staat. Er is hier in de loop der jaren ook nogal het een en ander veranderd.

Op de eerste foto aan de linkerkant Makelaarskantoor Buitenkamp, vroeger de Vivo winkel van Van Oene. Toen ik op de LTS zat, kocht ik hier wel eens kandijblokjes. Daarnaast Verfwinkel Zimmerman. Aan de rechterkant CountryStore van Willem van Putten. Ooit zat hier schoenmaker Slot in en ook nog een elektrozaak. Daar weer achter staat de bibliotheek en is de Hardenbrink.

Op de tweede foto komt links een bord uit de boom waarvan niet duidelijk is wat er op staat. Aan de rechterkant zit in wat nu de CountryStore is een kruidenierswinkel, op het raam staat namelijk Van Houten's Cacao. Daar achter de welbekende Platvoet. In de verte is een schoorsteen te zien, van Niers of van drukkerij Hooiberg.

Foto van augustus 2013.

Foto uit 1901, toen de Stationsstraat nog Stationsweg heette en ook nog niet verhard was.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.