Heden & Verleden (48): Hoofdstraat (4)

Na de vorige aflevering die hier staat, steken we schuin de Hoofdstraat over en kijken nu richting het centrum van Epe.

Op de eerste foto, die ik gisteren heb gemaakt, ziet u aan de linkerkant het pand waar ooit Kleurencentrum Wittingen in zat. Het pand op de tweede foto stond er voor Wittingen, het is de Schilderswerkplaats van Van Zelm, wat in 1949 is afgebroken om de weg te verbreden en er trottoirs aan te leggen. We hebben het hier over een pand van ver terug in de vorige eeuw, maar misschien weet iemand hier iets meer over te vertellen. Ook is hier nog het hekwerk nog te zien van Grutterserve, waar ooit Drukkerij Hooiberg begon.

 6010004

Foto gemaakt op 1 juni 2014.

43.

Foto uit 1949.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Marinus

    Bert
    een mooie sfeer foto. Het klopt niet dat het in 1949 is afgebroken. Na mijn Mulo examen in 1953 moesten wij voor het middenstands diploma
    een speciale cursus volgen en je kon je aanmelden bij de heer van Zelm in zijn werkplaats. De heer van 't Slot uit Vaassen gaf les in de Gemeentewonoing. voor het diploma. Nadien zat het middenstandsdiploma bij het Mulo diploma inbegrepen.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.