Heden & Verleden (137): Wachtelenberg

04 copyVanaf de vorige aflevering die hier staat, is het niet ver wandelen naar de locatie in deze aflevering, namelijk de Wachtelenberg.

De eerste foto laat het welbekende kleine huisje, genaamd Hans en Grietje, zien, onlangs gemaakt. Het staat op de hoek van de Wachtelenbergweg en de W.G. van der Hulststraat. Op de tweede foto ziet u hetzelfde huis, maar dan in de vorige eeuw. Jarenlang werd dit huisje bewoond door de Eper fotograaf Jan Paasman. Jan is de auteur van het boek "Gastvrij Epe" een Geschiedenis van de oude brouwerijen, herbergen, hotels en cafés in het dorp Epe. De naam Hans en Grietje stond er hier nog niet op, wat wel het geval is in de derde foto, ook uit de vorige eeuw.

 4030116

Foto gemaakt op 3 april 2015.

04

Foto uit 1972.

05

Foto uit 1985.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Elja Burghout

    Mijn opa is in dit huisje geboren. In de jaren 70 hebben we het huisje van binnen gezien. Alles van nog in oude steil. In de bedstee stond de tv. Er woonden toen mensen in die het zomers open moesten stellen voor bezichteging. We hebben een schilderij van de fotomet de bloemen erop.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.