Heden & Verleden (6): Het Dr. Loeffpark

In deze zesde serie een drietal oudere foto's van de muziekkoepel die ooit in het Dr. Loeffpark stond en een foto van de tegenwoordige situatie, waar helaas geen plek meer was voor die karakteristieke muziekkoepel.

Het Dr. Loeffpark wordt tegenwoordig voor allerlei doeleinden gebruikt, denk aan onder andere Epe On Ice, EPOP, Film In Park en het Oranjefeest. Niet te vergeten het mislukte project met het doeltje voor de hangjeugd. Ongetwijfeld zijn er onder de lezers wat anekdotes over deze muziekkoepel te vertellen.

De tegenwoordige situatie van een leeg park zonder muziekkoepel, wat een dorp als Epe tot een karakteristiek dorp had kunnen maken, maar helaas.......geld, vernielzucht, zeg het maar. Het perkje met bomen staat er nog wel.

Deze foto stamt uit 1966, waarop op de achtergrond nog een deel van het huis van Dr. Loeff langs de Hoofdstraat is te zien. De muziekkoepel in volle glorie.

De muziekkoepel werd onder meer gebruikt door de Harmonie (foto boven) en het legendarische Trapfestival (foto onder). Twee foto's die ik (Bert) eind 70er jaren voor het Noord Veluws Dagblad maakte.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.