Heden & Verleden (109): Hoofdstraat (46)

Product   430 copyVan de aflevering van de Stationsstraat die hier staat, gaan we weer terug naar de Hoofdstraat, in wat meer noordelijk richting, net voorbij de afslag met de Pr.Julianalaan.

Op de eerste foto zien we de woning met - Hoofdstraat 31 en 33 - die links naast de woning staat uit deze aflevering. Zo te zien is deze woning gebouwd in 1903. Op de tweede foto, uit de vorige eeuw was dit een 'twee onder één kap' woning, met toen de huisnummers 33 - C26 - &#61446 en daarna werd het 33&#61446. Links had kapper Herman Dethmers zijn kapperszaak. Daarvoor was  kapper Kamphuis hier gevestigd. De familie Kamphuis had twee kinderen te weten : dochter Ineke en zoon Arie. Zo rond 1949 is deze familie naar Apeldoorn verhuist.

In het rechter gedeelte woonde de familie  Z. Logtenberg,die er tot 1951 woonden; de familie Dethmers woonde er toen ook al. De familie Logtenberg had één dochter genaamd Hannie. Later verhuisde de familie Logtenberg naar de Lohuizerweg 1 in Epe. Deze woning aan de Lohuizerweg 1 heeft als opschrift: "PENSION EBEN HAEZER". Mevrouw Hannie Tijman-Logtenberg is redactie-lid van de historische vereniging „Ampt Epe", en schrijft regelmatig prachtige columns in het blad van deze vereniging.

 DSC2967

Foto gemaakt op 24-12-2014.

Product   430

Foto uit 1965.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.