Heden & Verleden (94): Buizerdstraat

Product - 1099 copyWe verlaten even de Hoofdstraat en komen aan bij de Buizerdstraat, die loopt tussen de Haverkamp en de Vegtelarij en begint als paadje bij de bushalte Haverkamp. De vorige aflevering staat hier.

Op de eerste foto ziet u aan de linkerkant de oude wijk de Haverkamp en aan de rechterkant het begin van de Vegtelarij. Op de tweede foto uit de vorige eeuw kijkt u de Buizerdstraat in, met de rug naar de Hoofdstraat. De eerste weg links is de Patrijsweg, daarna komt de Grutostraat en vervolgens de Kwartelweg. In veel van de witte huizen aan de Buizerdstraat en de Patrijsweg woonden in de vorige eeuw personeelsleden van de VMI. De eerste straat met bewoning op de Vegtelarij was de Gandhiweg. In september 1977 kwamen de huizen aan de linkerkant met de oneven nummers klaar en de overkant met de even nummers een half jaar eerder. Wij wonen er ook al vanaf september 1977. De Gandhiweg ligt op een laag punt. Ik weet nog goed, we hadden toen een hond waarmee ik regelmatig de bouw door liep en als ik dan ter hoogte van waar nu de jeu de boules vereniging zit liep, zag ik alleen het dak van ons huis aan de Gandhiweg.

 B060061

Foto gemaakt op 06-11-2014.

Product - 1099

Foto uit 1965.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.