Heden & Verleden (9): De Brinklaan (2)

Schuin tegenover de panden in het vorige artikel in deze serie, dat hier staat, stond vroeger de welbekende Bar Café Slijterij "Brinkzicht" van Marius van Ark. Dit pand moest ook wijken voor de nieuwbouwplannen van de Veluwepoort.

Het was ooit de bedoeling dat er op het perceel waar "Brinkzicht" stond, een paar woningen zouden worden gebouwd, maar daar is tot nu toe nog niets van gekomen. Sterker nog, er is sinds een aantal weken parkeergelegenheid van gemaakt, nadat het een aantal jaren braakliggend terrein was. Het is tevens de bedoeling dat de woensdagmarkt hier naar toe verhuist, in verband met de bouw van de nieuwe Marktwand.

Een zegen voor de ondernemers aan de Brinklaan dat hier binnenkort tijdelijk de woensdagmarkt komt.

Foto uit 1968, nog net zichtbaar aan de rechterkant een stukje van het pand van Reerink IJzerwaren. In 1963 nam Marius van Ark "Café Voorhorst" over dat hij omdoopte tot "Café Brinkzicht". Omstreeks 1980 werd het pand verhuurd aan "Pizzeria Pietro". Deze pizzeria verhuisde met de sloop van het pand in 2007 naar de plek waar het nu zit en "La Strada" heet.

Foto (archief Bert) van de Brinklaan in de jaren 70, met rechts "Brinkzicht" en links onder andere de schoenenzaak van Bongers, nu Keurslager Horst.

Wie kan zich nog herinneren dat aan de achterzijde van "Brinkzicht", zo ongeveer eind jaren 60, begin jaren 70, een soort disco was, genaamd "Klup He Hé", destijds ook wel "Klup achter de hegge" genoemd. Ik noemde het zelf altijd een soul-kikkers-tent'', het was de tijd van de wijde broekspijpen aan de onderkant. Ongetwijfeld is over dit hele artikel nog veel meer te vertellen.Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.