Heden & Verleden (117): Oenerweg

Product   698A copyIn deze aflevering pakken we weer de fiets en gaan nog verder oostwaards van Epe, vanaf de vorige aflevering die hier staat.

Op de eerste foto ziet u Villa Woldyne, onderdeel van Lijn 5, aan de Oenerweg 63. Het is een trainingsinstituut in Epe voor moeilijk lerende jongeren vanaf 18 jaar en jongeren met een verstandelijke beperking, die nogal eens tussen de wal en het schip vallen als zij zonder begeleiding in de samenleving starten. Op Woldyne leren zij stap voor stap hun leven zo zelfstandig mogelijk in te richten. Ieder in zijn of haar eigen tempo, afgestemd op de eigen mogelijkheden en aandachtspunten. De tweede foto laat hetzelfde Woldyne zien van een tijdje terug. Vergelijk je deze foto met de eerste, dan is goed te zien dat er wat aan is verbouwd.

Op de derde foto ziet u het huis van Jhr. van der Does aan de Oenerweg. De poststempel geeft aan 7 juli 1908.  Later zou op deze plek de Villa Woldyne worden gebouwd, zie tweede foto.

Jhr. van der Does had in die tijd zitting in de V.V.V. „Epe's Bloei". In het mededelingenblad Ampt Epe no: 16 staat op blz. 7 te lezen: 'Bij de rondvraag wordt door den Heer van der Does voorgesteld een bank te plaatsen bij de Wilhelminalinde (stond op het plein voor het Gemeentehuis) ten gerieve van hen, die voor zaken op het Gemeentehuis moeten zijn en wanneer zij daar moeten wachten, dikwijls als het ware gedwongen zijn om de naburige herbergen (Logement „de Posthoorn" of Café Boeve) te bezoeken. Den voorzitter merkt op, dat de vestibule van het Gemeentehuis z.i.z. ruimte genoeg biedt aan de wachtenden, doch zegt den Heer van der Does overweging van zijn voorstel toe door het bestuur.

 DSC3313

Foto gemaakt op 29-01-2015.

Product   698A

Foto uit ?

Product   698B

Foto uit 1908.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.