Heden & Verleden (127): Willem Tellstraat

Product   485 copyIn deze aflevering gaan we weer terug naar het Eper centrum, naar de Willem Tellstraat. De vorige aflevering staat hier.

Op de eerste foto ziet u aan de rechterkant duidelijk herkenbaar op de hoek Willem Tellstraat met de Weemeweg, de gezelligste Eper kroeg, Café Bar 't Tonnetje. Het pand kende in het verleden verschillende eigenaren en even zovele namen, Café Hennephof, Café De Oude Munt en Michaels Music Club. Johnny Scheeres en Harry van Schoonhoven zijn sinds 1987 de eigenaren en hebben er een zeer sfeervol bruincafé van gemaakt, Café Bar 't Tonnetje. Op hun site staat de schitterende tekst, 'voor contact met ons moet je niet op het internet zijn, maar bij ons in de kroeg'. Op de tweede foto, helemaal aan het begin van de vorige eeuw, zou aan de rechterkant hetzelfde pand moeten staan volgens de gegevens, maar klopt dit wel? Wie het weet mag het zeggen.

 B140056

Foto gemaakt op 14 november 2014.

Product   485

Foto uit 1905.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.