Heden & Verleden (143): Dellenweg

001 copyVanaf de vorige aflevering, de Heerderweg, die hier staat, gaan we terug richting Epe en fietsen we de Dellenweg op, waar we aankomen bij het voormalig restaurant 'De Hertenkamp'.

Nog niet zo lang geleden is 'De Hertenkamp' overgegaan in andere handen, die van de eigenaren van de horecazaak uit de vorige aflevering, Hotel Dennenheuvel. 'De Hertenkamp' is na een verbouwing omgedoopt tot 'Brasserie Lounge Floor', te zien op de eerste foto. Op de tweede foto ziet u het bekende café-restaurant ‘De Hertenkamp’ aan de Dellenweg. Het bestaat al vanaf 1958. De eerste steen werd gelegd door Hans Hegger en wel op donderdag 6 februari 1958. De familie K.J. Hegger, voormalig eigenaar van hotel-restaurant ‘Rozenhof’, had haar pand aan de Heerderweg in 1957 aan de gemeente Epe verkocht. Men wilde een nieuw restaurant beginnen en kreeg een plekje toegewezen aan de Dellenweg. Het was het bouwbedrijf D. Roelofs uit Oene dat de opdracht kreeg een plan te maken voor de bouw van een theepaviljoen. Zoon Marinus Roelofs ontwierp het plan en broer Bertus werd de uitvoerder. De gemeente Epe verleende vergunning voor de bouw op 9 december 1957. De opening was ergens achterin december van 1958, de exacte datum is moeilijk te achterhalen.

De familie Hegger deed de zaak in 1960 over aan Deters-Meyer en verhuisde zelf naar de Hoefijzerweg en vervolgens zwaaide de familie Van Brummelen er de scepter. Maar de bekendste eigenaar van ‘De Hertenkamp’ was de familie Berkhoff. Het waren Eef en Piet Berkhoff die op woensdag 25 maart 1964 de zaak nieuw leven in bliezen. De zaken gingen zo goed, dat er al gauw een uitbreiding nodig bleek. Het was de architect J.G. Bakker uit Epe die het verbouwingsplan ontwierp. De gemeente Epe verleende vergunning op 13 december 1965 en het plan werd uitgevoerd door het aannemersbedrijf H. Berkhoff uit Oene. Onder grote belangstelling werd ‘De Hertenkamp’ op donderdag 25 mei 1967 heropend. Na het overlijden van haar man Piet Berkhoff heeft mevrouw Eef Berkhoff-Steenbergen de zaak voortgezet tot 1978. In die jaren zeventig werden er heel gezellige dansavonden georganiseerd onder de naam 'De Veluwsche Oavenden', een regelrechte tophit. Op het podium speelde altijd een vast muziekgezelschap, genaamd 'De Holtzagers', de pannen van het dak. Begin 1978 werden Jan en Annie Aink uit Elburg eigenaar van ‘De Hertenkamp’, maar in datzelfde jaar sloeg het noodlot toe. Het was woensdagavond 8 november 1978  toen een hevige brand het hele restaurant in vlammen liet opgaan. De familie Aink heeft geen nieuw initiatief ondernomen om de zaak weer op te bouwen, het terrein werd verkocht en kwam in handen van G. de Weerdt en mevrouw M. Jansen. Zij lieten een nieuw restaurant bouwen, geheel in hout opgetrokken. De gemeente verleende hiervoor een vergunning op 8 oktober 1985. De nieuwe ‘Hertenkamp’ werd geopend in juni 1986. Omstreeks mei 1993 kreeg het restaurant weer een nieuwe eigenaar. Het was het echtpaar Fredriks dat het ging proberen. Zij hadden in het Twentse De Lutte ook een restaurant gerund. In juni/juli 1993 werd ‘De Hertenkamp’ praktisch geheel in een nieuw jasje gestoken. Er kwam een nieuw buffet en het interieur werd voorzien van nieuwe tinten. Ook werd er een nieuw terras aangelegd. Gerrit Fredriks runde de keuken en zijn vrouw Anneke werd gastvrouw. Het waren een stel enthousiaste nieuwe eigenaren. Op 1 december 1997 namen Harald Brouwer en Ilse Faber ‘De Hertenkamp’ van de familie Fredriks over en ze gaven het restaurant een nieuwe naam genaamd: ‘Affiloir’ (de slijpsteen). In 1998 kreeg ‘Affiloir’ een grondige opknapbeurt, en de zaak werd op zaterdag 14 november 1998 door burgemeester Leo Eland opnieuw geopend. De één na laatste eigenaar aan de Dellenweg 109 in Epe was de heer Fred van der Meulen, hij noemde zijn zaak ‘restaurant brasserie de Hertenkamp’.

 4171284

Foto gemaakt op 17 april 2015.

001

Foto uit 1963.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.