Heden & Verleden (91): Hoofdstraat (33)

Product - 63 copyGert van den Esschert is nu helemaal gesetteld in zijn nieuwe woning en levert vanaf nu weer zijn bijdrage voor Heden & Verleden. De vorige (solo) aflevering staat hier.

Op de eerste foto staat de eigenlijke 'De Poort van Epe', wat maar niet wil vlotten en eigenlijk een aanfluiting aan het worden is. Er zou hier door Bouwbedrijf van der Steeg uit Genemuiden worden voorzien in een drietal appartementen boven, en onder kantoorruimte. Bovendien zouden er op hetzelfde terrein ook nog 2 woningen komen. Het is nu, zoals het er bij staat, geen goede binnenkomer in Epe-zuid. Deze foto is wat ruimer genomen omdat hier ook het een en ander gaat veranderen met betrekking tot de nieuwe wijk De Klaarbeek. Het zal dan een drukke kruising worden met Hoofdstraat, Vegtelarijweg en de nieuwe weg naar en van de wijk De Klaarbeek. Op de tweede foto ziet u het huidige pand vanaf de Vegtelarijweg. Op de derde foto staat het pand wat bekend stond als 'Ladders Post'. Jan Post had hier een houtzagerij en hij verkocht er ladders, tuinmeubelen en vlaggenstokken. Op 30 augustus 2004 brandde het pand, wat inmiddels slooppand was geworden, geheel af.

 DSC0843

Foto gemaakt op 17-10-2014.

 DSC0651

Foto gemaakt op 15-10-2014.

Product - 63

Foto uit 1970.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.