Heden & Verleden (15): Heerderweg (2) *UPDATE*

Voor aflevering 15 gaan we weer een stukje verder richting het centrum van Epe en zijn nu aangeland bij Café Restaurant "De Loreley" van de fam. Borst.

Café Restaurant "De Loreley" is een begrip in Epe en niet alleen vanwege de vele ATB tochten die er vanuit starten, maar het staat als restaurant ook hoog aangeschreven. Het is niet altijd een restaurant geweest, want vroeger heette het Café A. H. Dijkgraaf , ook wel Atie Dijkgraaf genoemd in de volksmond. A. H. Dijkgraaf kwam uit een horeca familie, want zijn broer Coen Dijkgraaf had een café in Heerde.

Ook deze foto is gemaakt in augustus 2013.

Foto van Café A. H. Dijkgraaf uit 1963.

Ook van Café A.H. Dijkgraaf vond ik weer een suikerzakje op internet.

Ongetwijfelt is over deze horeca gelegenheid door de lezers van Epernet wat meer van te vertellen, wat we uiteraard graag horen.

*UPDATE*

Van Coby Hanekamp-Dijkgraaf kregen we de volgende uitgebreide informatie, daarvoor onze hartelijk dank.

Café A.H. (Andries Herman) Dijkgraaf was van mijn opa en oma. Eerst was het een smederij, met gelegenheid om tijdens het wachten iets te drinken. Toen besloten mijn opa en oma er een café van te maken, met later een zaal voor bruiloften en partijen. Opa liet de bomen die aan voorkant aan de Heerderweg stonden neerhalen, zodat er later bussen konden parkeren. Want het was in die tijd dat de busmaatschappijen rondritten gingen organiseren door het land en dan voor koffie of lunch ergens een horeca gelegenheid aandeden.

Mijn opa en oma hadden inmiddels drie kinderen te weten: Coenraad Aart, Aart (en dus geen Atie) en Dirk Gerard. Coenraad Aart (Coen)tje, die later het café in Heerde van zijn opa overnam. Aart(ie) heeft geen ambitie in de horeca gehad, hij kon goed leren en mocht naar de HBS te Apeldoorn, hij was later werkzaam op diverse kantoren. Dirk (Dick) is nog wel in de horeca terecht gekomen, woonde in Limburg en België en kwam uiteindelijk weer in Nederland terug.

Na het overlijden van mijn opa is de zaak verkocht, dit was in 1964. Bij mijn weten eerst nog aan een mevr. v.d. Akker-v.d. Hulst en daarna aan de fam. Borst. Maar hierover weet iemand anders misschien meer.

De vader van mijn opa was C.A Dijkgraaf (Coen), café houder te Heerde.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.