Heden & Verleden (67): Hoofdstraat (23)

Na aflevering 22 met 't Hof van Gelre/De Middenstip die hier staat, steken we de Hoofdstraat over en komen we aan bij één van de banken die Epe rijk is.

Op de eerste foto, vorige maand gemaakt, staat de ABN-AMRO bank. Dit is nog wel een bank zoals er zovelen waren en nog zijn. Tegenwoordig zie je steeds meer dat het begrip bank verdwijnt en er een winkel voor in de plaats komt, zie onder andere de SNS-Bank. Op de tweede foto ziet u wat er eerst op die plek stond, namelijk het huis van Dokter Paul Loeff, waar het Loeffpark naar genoemd is. In 1946 werd dit huis de Rotterdamse Bank. Als ik mij niet vergis staat die ene schuine boom er nu ook nog, bekijk beide foto's maar eens.

 7070014

Foto gemaakt op 7 juli 2014.

61.

Foto uit 1910.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Zoals gewoonlijk wordt er vanaf medio oktober 's avonds al weer veel vuurwerk in Epe afgestoken. Voor vele tientallen zo niet honderden honden een hel en voor veel mensen een brok ergernis. Niet dat het veel zal helpen, maar toch: s.v.p. z.s.m. een algeheel vuurwerkverbod!


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.