Heden & Verleden (67): Hoofdstraat (23)

Na aflevering 22 met 't Hof van Gelre/De Middenstip die hier staat, steken we de Hoofdstraat over en komen we aan bij één van de banken die Epe rijk is.

Op de eerste foto, vorige maand gemaakt, staat de ABN-AMRO bank. Dit is nog wel een bank zoals er zovelen waren en nog zijn. Tegenwoordig zie je steeds meer dat het begrip bank verdwijnt en er een winkel voor in de plaats komt, zie onder andere de SNS-Bank. Op de tweede foto ziet u wat er eerst op die plek stond, namelijk het huis van Dokter Paul Loeff, waar het Loeffpark naar genoemd is. In 1946 werd dit huis de Rotterdamse Bank. Als ik mij niet vergis staat die ene schuine boom er nu ook nog, bekijk beide foto's maar eens.

 7070014

Foto gemaakt op 7 juli 2014.

61.

Foto uit 1910.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Onthutsend betoog van begaafd spreker Martin Bosma over de publieke omroep. Je zou er van bozigheid niet meer naar kijken.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


 

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.