Heden & Verleden (46): Hoofdstraat (2)

Vanuit de vorige episode, die hier staat, kijkt men een eindje in zuidelijk richting, waarna men het pand ziet staan waar het in deze aflevering over gaat.

De eerste foto heb ik afgelopen week gemaakt. In dit pand zat onder andere De Witte Winkel (toen wij in 1977 in de Vegtelarij kwamen wonen, deden we er onze boodschappen), potterie de Graaf, stoffeerinrichting Van der Loo en tot voor kort de Turkse supermarkt ÜNO. Maar hier allemaal voor zat er Treffer Textiel Wibra in, te zien op de tweede foto. Als men goed kijkt, staat op de linkerhelft Wibra Textiel en op de rechterhelft Treffer Textiel. Ik vraag mij af, zijn dat nu twee verschillende winkels, of horen die twee bij elkaar.

 5230008a

Foto gemaakt op 23 mei 2014.

37.

Foto uit 1965.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Marinus

    Oorspronkelijk was hier gevestigd de textiel zaak Braam met o.a. 2 zoons Nolly en Be Braam en een of meerdere dochter(s) De dochter trouwde met Jo Wiersma en na enige tijd was Wibra geboren (Wiersma-Braam)

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Terzijde

Het blijft maar doorgaan met het gesjoemel om Lelystad Airport te kunnen openen. Nu is er hevig gefraudeerd met de berekeningen van de gevolgen voor het milieu. Het wordt onderhand lachwekkend. Lees het verhaal en kijk naar de reportage op de site van Een Vandaag. Hoe dat kan? Simpel. Het onderzoek is gedaan door luchtvaartliefhebbers in opdracht van het ministerie dat wil dat Lelystad Airport door gaat. Dan zorg je er voor dat de uitkomst geheel naar wens is en niets het doel in de weg staat. Het doel heiligt de middelen.


Onder het motto dat alle kleine beetjes helpen en je maar nooit weet of het je geld oplevert (die kans lijkt ons groter dan een hoofdprijs in de Staatsloterij of Postcodeloterij) is het goed dit even te lezen, vooral als u niet wilt dat hier straks vliegtuigen zo'n verschrikkelijke herrie gaan maken, dat een normaal gesprek voeren er niet meer in zit.De gemeente heeft een beheersplan opgesteld voor het 'Vitensbos', het deel van het Eper bosgebied waar drinkwater wordt gewonnen. Eén van de speerpunten is 'wetten en regels naleven'. Dat suggereert dat dit elders niet gebeurt. Typisch.


Wat een akelige dienstklopper die dit heeft gedaan! Ontslaan, die minkukel! En dan de gemeente en politie, die geen reactie willen geven omdat het nog 'onder de rechter' is. Zó flauw, wees een 'vent' en erken gewoon dat er iets gruwelijk is mis gegaan.

IMG 20191005 WA0002

Klik er op voor een vergroting en zie dat alle hoop op ons is gevestigd.


de heerdKlik er op voor meer informatie.


 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.