'Opmerkingen Scholten rieken naar smaad en/of laster'

 DSC0005De opmerkelijke uitspraken van wethouder Robert Scholten in het blad Binnenlands Bestuur, waaraan we vier maanden geleden aandacht besteedden en waarop de Stentor gisteren inhaakte, blijven de gemoederen bezighouden. Het interview ging over de herinrichting van de Heerderweg en Scholten schetste daarin onder meer een volkomen verkeerd beeld van de bijeenkomst die vier jaar geleden in de Grote Kerk over de plannen werd gehouden. (Zie dit verhaal). Dat verleidde Harold Makaske, gespreksleider tijdens die historische bijeenkomst, tot het schrijven van een open brief aan de leden van de kerngroep van de vereniging Ons Mooi Epe, die zich met veel succes opwierp als beschermer van de bomen langs de Heerderweg. Hij maakt evenals Ons Mooi Epe in dit artikel gehakt van Scholten.
Zijn brief:

Beste leden van de kerngroep van Ons Mooi Epe,

Omdat ik Epe en de Eper politiek zo zat ben en het klimaat in Nederland (letterlijk en figuurlijk) ook achter mij wil laten, ben ik verhuisd naar Spanje.

Ik blijf nog steeds met een gevoel van ongeloof rondlopen over het idiote artikel met wethouder Scholten in Binnenlands Bestuur. Met name omdat ik na de avond in de Grote Kerk juist door velen werd gecomplimenteerd met het in de hand houden van de emoties in de zaal. Zijn opmerkingen zouden eigenlijk moeten leiden tot een aangifte wegens smaad en/of laster.

Waar Scholten de 'wijsheid' over wat er volgens hem is voorgevallen in de kerk dan ook vandaan heeft, is mij een raadsel, temeer omdat hij en Nieuwe Lijn schitterden door afwezigheid. Het feit dat hij ook laat optekenen dat de avond in de kerk was georganiseerd door Ons Mooi Epe is al een blunder. Die organisatie bestond toen nog niet. Het was een initiatief van enkele verontruste burgers.

Zoals jullie weten, was en ben ik tegen de oprichting van Ons Mooi Epe omdat iedere organisatie weer een eigen leven met eigen belangen heeft. Ik ben meer van de ad hoc actie. Maar als ik het slagveld van de Eper gemeentepolitiek (beter te typeren als kaalslag der democratie) overzie dan is er een grote en belangrijke taak voor jullie weggelegd.

Ik wens jullie succes met jullie activiteiten.

Tip... kijk eens naar de commerciële bedrijven die ineens in het kader van verduurzaming door de gemeente van stal worden gehaald. Andere bedrijven hebben het nakijken.

In een functionerende democratie hoort de overheid afstand te houden van commerciële belangen. In Epe worden commerciële bedrijven als monopolisten door de gemeente aangeprezen. Ze staan zelfs hun waren aan te prijzen in het gemeentehuis. Dat is zeer bedenkelijk.

Met vriendelijke groet,
Harold Makaske

 DSC0005

 Gespreksleider Harold Makaske tijdens de historische avond in de Grote Kerk.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.