Cialfo trekt alle spaarpotjes en registers open voor clubdag

De pakweg 400 leden van de vereniging die zich met de ‘moeder aller sporten’ bezighoudt, AV Cialfo, beoefenen een individuele sport en zien elkaar dus niet vaak. Eigenlijk alleen tijdens de clubkampioenschappen en daarom maakt de in 1976 opgerichte vereniging daar erg veel werk van. ‘Clubdag’ noemen de atleten het evenement. Alle spaarpotjes en registers worden daar voor opengetrokken.

Vandaag werd het evenement waarop de atleten en hun aanhang één grote familie vormen, gehouden op sportcomplex de Wachtelenberg. Het afwerken van de vele technische- en loopnummers van de talrijke groepen vormt al een dagprogramma op zich en een deel moest zelfs al eerder deze week afgewerkt worden, maar Cialfo had daar toch nog allerlei activiteiten en attracties omheen georganiseerd. Daaronder warming-ups onder leiding van fitness- en danstrainster Maureen Wellens, poffertjes bakken, een buffet, een lezing en workshop over blessurepreventie, schminken, een springkussen, een veiling onder leiding van Henk Burgmeijer ten bate van Cliniclowns die zo’n 400 euro opleverde, spelletjes, een feestelijke prijsuitreiking en een verloting waarbij twaalf plaatsen in de mand onder een heteluchtballon, die aan het begin van de avond vanaf Cialfo’s sportpark het luchtruim koos, te winnen waren.

Niet eens alle activiteiten die bij Cialfo beoefend kunnen worden, kwamen aan bod. Want bij de atletiekvereniging kun je veel meer doen dan alleen werpen, stoten, springen en rennen op een baan of uitgestippeld parcours. De vereniging doet ook aan nordic walking, oriënteren en dynamic tennis. Bij oriënteren krijg je een kaart en een kompas mee en moet je in een natuurgebied zo snel mogelijk een afstand afleggen langs een aantal opgegeven punten. Of je daarbij over paden of dwars door bossen draaft, moet je zelf weten. Vooral jongeren doen daar aan mee. Dynamic tennis is min of meer een mix van tennis en tafeltennis die in een sporthal wordt gespeeld door voornamelijk 50-plussers. Verder heeft Cialfo natuurlijk zowel wedstrijdatleten als recreanten.

Meer informatie: http://www.avcialfo.nl/

De pupillen hadden hartstikke veel plezier in de warming-up op dancemuziek vanonder leiding van Maureen Wellens.

Balwerpen als voorloper van technische nummers als kogelstoten en discuswerpen.

Kogelstoten voor de wat oudere jongens.

Dankzij een harde aanloop, een sterke afzet en een goede sprongtechniek zweefde ze meters ver door de lucht.

Na hardlopen en verspringen misschien wel de oudste sport: speerwerpen.

Opmerkelijk bij het hoogspringen zijn de verschillende technieken waarmee de deelnemers proberen over de lat te komen.

De moeilijkste loopnummers zijn de hordenlopen. Sommigen zweefden zonder veel snelheidsverlies en met speels gemak over de obstakels.

Vroeger was er maar één atletiekvereniging in de wijde regio: AV De Gemzen in Heerde. Ook veel Epenaren sportten daar. Ze wilden graag dat De Gemzen een dependance in Epe zou oprichten, maar dat weigerde het bestuur. Daarop besloot een aantal Epenaren een 'eigen' atletiekvereniging op te richten. Dat gebeurde in 1976 ten huize van Leo en Mar Kwakernaak aan de Korte Blekersweg in Wissel. Beiden zijn nog steeds actief bij en voor Cialfo. Hij (80) liep vorige maand nog een clubrecord voor 80-plussers op de 1000 meter  (5.40,9 min.), zij (73) houdt nog drie maal per week haar conditie en snelheid op peil. Tijdens de clubkampioenschappen hielpen ze natuurlijk een handje.

 

's Morgens werden de technische nummers gehouden, 's middags de loopnummers.

Als ze uitgesport waren, konden de pupillen en junioren zich laten schminken en zich uitleven op een springkussen.

De inwendige mens kon versterkt worden bij een poffertjeskraam en een buffet.

Veilingmeester Henk Burgmeijer verkocht op een humoritische manier met assistentie van Jos Koedijk een aantal artikelen ten bate van Cliniclowns.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.