Vrolijke boel bij de Eper Bloaskapel

Bloaskapel (14) (Custom)Wat is dat nou? Staan zo maar een paar leden van de Eper Bloaskapel voor aanvang van de repetitie buiten het mooie clubgebouw aan de Lange Veenteweg te roken. Blazers nota bene! ,,Gaat dat wel samen, roken en blazen?’’ ,,Nee, niet samen, maar wel na elkaar. En zo lang we roken, kunnen we ook blazen, want dan zijn we niet dood. Maar kom binnen, de koffie staat hier altijd klaar.’’

Kortom: welkom bij de club, welkom bij de Eper Bloaskapel. In persberichten heeft de groep enkele malen een oproep gedaan voor nieuwe leden, dus dat is een mooie aanleiding om eens een kijkje te nemen bij deze muzikanten. Afgelopen weekend hield deze band van de Koninklijke muziekvereniging Harmonie Epe haar nieuwjaarsconcert in de Middenstip, waarbij vijf nieuwkomers debuteerden, maar ze heeft nog altijd behoefte aan méér. Vooral de bariton- en bügelsectie kunnen goed wat versterking gebruiken.

En het is nu een perfect moment om je aan te sluiten bij de blazers, want deze week zijn ze onder leiding van dirigent Rudolf Weges met een nieuw repertoire begonnen. Elf voor de Epenaren nieuwe stukken heeft hij uitgezocht en als het goed is, wordt dat aantal met nog eens zeventien werken uitgebreid. Een deel daarvan zal ongetwijfeld te horen zijn tijdens de jaarlijkse uitvoering van alle orkesten van de Koninklijke Harmonie op 8 en 9 maart in de Amfihal van het gemeentehuis. Naast de bijna 42 jaar oude Eper Bloaskapel treden dan ook het harmonieorkest, het opleidings- en jeugdorkest en de malletband op.

De blazers mogen er vóór die tijd nog wel even flink aan trekken, want ze repeteren maar eens in de twee weken, op de woensdagavonden van de  oneven weken, van half acht tot uiterlijk een uur of tien. Dan is het trouwens geen kwestie van stipt op tijd komen en meteen weer wegwezen, want de leden drinken vooraf gezamenlijk koffie en na de dorstig makende repetitie wordt de biertap even doorgesmeerd.

Maar het zal best goed komen voor de jaarlijkse uitvoering. Want hoewel er ook tijdens de repetitie heel wat grappen en grollen worden gemaakt en wordt gelachen, wordt er ook in muzikaal opzicht flink aan getrokken. Daar zorgt Rudolf Weges wel voor. In hem hebben de Epenaren een dirigent die van wanten weet. Hij is professioneel allround trompettist, is in twee richtingen afgestudeerd aan het conservatorium maar studeert nog steeds, speelt in onder meer een aantal ensembles en orkesten en een jazzcombo, geeft les, dirigeert twee fanfareorkesten (o.a. Eendracht in Apeldoorn) en is dus ook nog dirigent/kapelmeester van de Eper Bloaskapel.

Bloaskapel (6)

Dat is heel iets anders dan wat hij de rest van de week doet, maar wel iets waar hij zichtbaar erg veel plezier in heeft. Net als de Eper muzikanten, met wie hij al zes jaar werkt, is hij namelijk dol op het repertoire dat ze spelen: Egeländer muziek. Dus vrolijke polka’s, walsen en marsen voor en door mensen die van gezellige muziek houden. Sfeer is erg belangrijk in zo’n groep en wat dat betreft is Weges in het clubgebouw van de Harmonie Epe aan het juiste adres. Daarom is het ook niet vreemd dat er tijdens de repetitieavonden regelmatig mensen bij zitten die zelf niet meemusiceren, maar gewoon voor de gezelligheid en de muziek komen.

De Eper Bloas Kapel zal er later dit jaar nog wel harder aan moeten trekken, want volgend jaar bestaat de Harmonie 150 jaar en dan gaan de leden in muzikaal opzicht ongetwijfeld helemaal uit hun dak. Dus ook wat dat betreft is het voor muzikanten die van gezelligheid houden, een mooi moment om zich aan te sluiten bij de Eper Bloas Kapel.

Meer informatie staat op de sites van de Harmonie en de Eper Bloas Kapel en is ook verkrijgbaar bij manager Evert Stokkink van de blazers, tel. 06 300 795 59

Bloaskapel (18)

Het grootste deel van de Eper Bloaskapel op de eerste repetitieavond na het nieuwjaarsconcert. Een paar leden waren afwezig.

 

Bloaskapel (13)

'Fingerspitzengefühl' bij de Eper Bloaskapel.

Bloaskapel (14)

Bloaskapel (15)

Bloaskapel (1)

Bloaskapel (16)

 

Bloaskapel (2)

Bloaskapel (4)

Bloaskapel (5)

Bloaskapel (8)

Bloaskapel (9)

Bloaskapel (10)

Bloaskapel (3)

Bloaskapel (11)

Bloaskapel (7)

Bloaskapel (17)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.