epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Mijn vrouw rookt ketting als geen ander. Daarom noem ik haar mijn 'teerbeminde'.


 

Museum bezoek

Een tijdje geleden (vorig jaar) hebben we het Oude Ambachten en Speelgoed Museum Ambachten en Speelgoed Museum bezocht in Terschuur, gemeente Barneveld.

 DSF8365 copy

In het Ambachten Museum vind je ongeveer 160 kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen, met allerhande oude gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder. Ook kom je er hele grote verzamelingen tegen. Het museum beslaat in totaal zo'n 4400 vierkante meter en het heeft een open karakter, objecten mogen door volwassenen worden aangeraakt. We wisten niet wat we er allemaal zagen, zoveel hadden we nog nooit bij elkaar gezien. Het kwam wel enigszins rommelig over, want er stond, lag en hing zo gigantisch veel, maar dat maakte het toch ook weer boeiend. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er aanwezig, vaak uit ver vervlogen tijden. Wij kwamen er heel veel herkenbaars tegen uit onze jeugd en hebben er dan ook heel veel herinneringen opgehaald. Al die verschillende kamers liggen naast elkaar, en aan weerszijden van lange gangen. Wij vonden dit bezoek zeer de moeite waard en gaan zeker nog een keer. Een echte aanrader dus, mocht er nog nooit zijn geweest.

Naast de oude ambachten is er ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed, en voor jong en oud is er een leuke speelhoek met verschillende attracties. Hier over morgen meer.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.