Museum bezoek (vervolg)

Gisteren liet ik een aantal foto's zien van het eerste deel van het Oude Ambachten en Speelgoed Museum Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur, gemeente Barneveld.

 DSF8491 copy

In dat eerste deel liet ik het Oude Ambachten gedeelte zien, nu is het de beurt aan het Speelgoed. Dat speelgoed is er dan ook in grote getale aanwezig, het omvat onder meer ouderwetse houten spelletjes, het oudste Monopoliespel, oude bouwdozen, rijdende Märklintreinen, bouwwerken van meccano, oude porseleinen poppen, handgemaakte poppenhuizen, een speciale antieke beren verzameling met onder andere Steiff, Herman en Nisbit. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook nu weer, net als bij de Oude Ambachten, je kijkt je ogen uit, vooral diegenen die die periodes van dat oude speelgoed hebben meegemaakt en er daadwerkelijk mee hebben gespeeld. Zelf speelde ik vroeger met meccano, prachtig speelgoed was dat en wat dacht je van Pim Pan Pet, Vlooienspel. Hoedjewip en Electro.

O ja, dat vergat ik gisteren te vermelden, het Oude Ambachten en Speelgoed Museum is volledig rolstoelvriendelijk. Lift in het Ambachten Museum max. 350kg en de lift naar het Speelgoed Museum max. 175kg.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.