Wim Mekelenkamp uit Emst brengt tweede boek uit

wim mekelenkamp 024Wim Mekelenkamp heeft zijn tweede boek uitgebracht. Reden om eens kennis te maken met de auteur.

Mekelenkamp (45) en woonachtig in Emst, heeft een tweede kinderboek op zijn naam staan. Zijn eerste boek ‘Het mysterie van de Zwarte Burcht’, smaakte naar meer en dat resulteerde in ‘Het geheim van De Vuurvis’. Het is een jeugdboek voor kinderen vanaf 10 jaar, geïllustreerd door Adri Burghout en uitgegeven door ‘de Banier’.

Voorzien van een lekker kopje thee, geserveerd door echtgenote Janet, steekt Wim in de gezellige woonkamer van wal.
,,Als kind las ik graag spannende boeken, van bijvoorbeeld Enid Blyton en Piet Prins. Ook schreef ik losse verhalen en op school vond ik opstellen schrijven erg leuk. ‘Eigenlijk zou ik zelf eens een boek moeten schrijven’, dacht ik, maar dat leek me nogal wat. Want hoe doe je dat? Ik dacht dat er structuur in zou moeten zitten en een plot. Dat je weet hoe het begint en het eindigt. Maar het mooie is: je begint het avontuur, maar weet niet hoe het afloopt. Er komen karakters en personen met elk hun eigenaardigheden.”

wim mekelenkamp 036Als ik Wim vraag iets te vertellen over de hoofdpersonen van het boek, zegt hij: ,,Er zijn twee jongens, de hoofdpersonen. En in beiden herken ik een stukje van mezelf. Michel is de onaangewezen leider, hij neemt de beslissingen. Maar Jeffrey durft meer, is roekelozer en avontuurlijker. Samen beleven ze met nog twee vriendinnen een mysterieus avontuur. Er is veel geheimzinnigheid rond een half vergaan scheepswrak, er gaan legendes over. En dan is er een strandjutter, ook al omgeven door geheimzinnigheid. Een oude zeeman weet meer, maar houdt zijn mond. En een oude vuurtoren speelt ook een rol.“
Allemaal ingrediënten voor een spannend avontuur.

Maar het is niet alleen maar spannend. ,,Het is ook educatief. Het gaat bijvoorbeeld over springvloed, eb en vloed. Dat vergt onderzoek, daar gaat dus tijd in zitten. Maar er zit nog een boodschap in, namelijk een Christelijke.”

Wim verduidelijkt het met het verklappen van een stukje uit het boek. ,,De strandjutter en de zeeman zijn broers. Maar ze hebben het samen niet goed, ze staan tegenover elkaar. Door middel van een avontuur komt het goed. Daarbij speelt op de achtergrond de Bijbelse vergevingsgezindheid. Het verhaal van de verloren zoon komt er in voor, een Bijbelse boodschap. Dit speelt een rol in het plot. Maar het ligt er niet duimendik op.”

Er is veel tijd gaan zitten in het schrijven van het boek. ,,Je moet er eerst weer in komen, dus dan begin ik met het inlezen. Je bent echt een avond verder als je een poosje schrijft. Dat kost veel tijd en energie.”

Als ik vraag of er al weer een nieuw boek op stapel staat, zegt Janet: ,,Dat is nou het moeilijke, Wim heeft een brede interesse en nog meer hobby’s.” Maar als ik doorvraag, blijken er toch al wel ideeën te zijn.

Wim is benieuwd wat de lezers van het boek vinden. ,,Ik hoop dat de lezers genieten van het avontuur en dat de boodschap blijft hangen”, is zijn wens.


‘Het geheim van De Vuurvis’ is met zorg geschreven en mooi geïllustreerd, het nodigt uit om te lezen.
Wellicht een idee voor de komende feestdagen?
Het boek telt 146 bladzijden, kost 9,95 euro en is verkrijgbaar bij Pelgrim Boekhandel Koers, Hoofdstraat 146 in Epe; Spar van Loo, Vaassenseweg 12 in Emst en bij Boeketterie de Anemoon, Hoofdweg 35 in Emst. Het is ook te bestellen bij andere boekhandels, ISBN nummer: 9789462783263

wim mekelenkamp 019

wim mekelenkamp 040

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.