Levensechte schilderijen van Bep Breugem in Elburg

Bep 079 (Custom)Drie jaar geleden hoorde Bep Breugem (52) van een kennisje dat ze op schilderles ging. Dat leek haar ook wel wat en spontaan ging ze mee. Want leren schilderen, dat had ze altijd al gewild. Als kind was ze niet echt veel aan het tekenen, maar ze was wel altijd bezig met kleuren. Ze bleek een talent. Ze schilderde dieren, portretten en stillevens en ontwikkelde een geheel eigen stijl. Nu is het tijd voor een volgende stap.

,,Ik zou graag van het schilderen mijn werk maken, dit is wat ik het liefst doe. Als ik mijn hobby kan voortzetten in werk…. Dat zou fantastisch zijn“, vertelt Bep in haar atelier. ,,Het liefst in elke huiskamer een echte Breugem”, grapt ze. Maar feit is wel dat het haar erg goed doet als mensen zich geroerd voelen door haar werk.

Ze heeft zich gespecialiseerd in portretten en dieren, maar ook foto`s of plaatjes die haar raken kunnen een inspiratiebron zijn.
,,Foto`s die me aanspreken zijn vaak foto`s waar emoties op te zien zijn. Emoties pakken mij”, aldus Bep. Dat ze dit goed kan vertalen in een schilderij, blijkt uit een reactie van een opdrachtgever, die gevraagd had zijn overleden moeder te schilderen vanaf een foto.
,,Je hebt haar ziel gevangen en daardoor onze ziel geraakt”, kreeg ze te horen.
,,Dat is de grootste beloning die ik kan krijgen, daar doe ik het voor!”

Bep laat een schilderij zien en de originele foto. Het is perfect nageschilderd; sterker nog, het schilderij zelf lijkt wel een foto! ,,Dat is ook mijn bedoeling, wat je ziet op het origineel is wat je krijgt op doek.”

Een goed voorbeeld van een afbeelding die haar raakte was ‘het meisje van Westerbork’.
,,We waren daar in het voormalig concentratiekamp en de foto van dit meisje raakte me tot in mijn ziel. Ik dacht: ik moet hier wat mee, wat kan ik voor haar doen? Toen bedacht ik me: ik moet dit kind een gezicht geven.”

Ook Ethiopië is een inspiratiebron voor Bep. ,,Ik ben er geweest en in Ethiopië zijn de rechten van de vrouw erg minimaal. Er zijn veel verkrachte vrouwen. Eén vrouw staat hiervoor symbool, ik heb haar ook geschilderd. Maatschappelijke thema`s verwerk ik in mijn schilderijen.”

Van 4 juli tot 1 oktober exposeert Bep Breugem in de Goudzwaard in Elburg (Jufferenstraat 12).  De daar tentoongestelde schilderijen zijn ook te koop.
Ook heeft Bep nog ruimte voor wat opdrachten. Daarbij heeft de opdrachtgever een eigen inbreng, voor wat betreft kleurgebruik etc. Ook is het mogelijk om een lijst door haar te laten verzorgen. Deze worden zelf gemaakt naar de wens van de opdrachtgever.
Te denken valt aan schilderijen van huisdieren, portretten, kinderen, huizen, etc.

Vanaf januari zal Bep Breugem ook schilderscursussen aanbieden.
Het huidige atelier wordt verbouwd. ,,Ik wil in kleine groepen werken, van maximaal  zes personen. Ik laat de cursist vrij in zijn of haar werk, maar zal wel technieken bijbrengen. Ook gezelligheid vind ik belangrijk, dus koffie en thee zal er ook zijn, en ruimte voor een praatje.”

Voor opdrachten of informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefoonnummer: 06-37113346

Bep 013Het meisje van Westerbork

Bep 017

De ogen van de aap lijken te leven!

Bep 019

Elk detail vedient aandacht. Bep is een meester in het ‘vangen van de ogen’, deze lijken te spreken

Bep 027

De mimiek in het gelaat is opvallend

Bep 033

Veel beweging

Bep 035

Ook babyfoto`s schildert Bep

Bep 037

De leeuw lijkt zo uit het schilderij te komen. De lijst is ook zelf gemaakt.

Bep 042

Bep 044

Bep 052

De traan lijkt over het schilderij te rollen

Bep 079

Bep in haar atelier.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.