Razendsnelle reactie Cornielje

Clemens Cornielje, commissaris van de koning in Gelderland, heeft onmiddellijk gereageerd op de open brief van de vereniging Ons Mooi Epe. 'Ikdenk dat er goed geluisterd is naar de initiatiefnemers. Natuurlijk kun je het nooit iedereen helemaal naar de zin maken', schrijft hij nauwelijks een half uurtje nadat hij het epistel van OME heeft ontvangen.

Geachte heer Paulusma,

Hartelijk dank voor uw mail. Het is mij niet ontgaan dat er vanuit de burgers van Epe een initiatief is genomen om tot een andere inrichting van de Heerderweg te komen. Als voorzitter van Provinciale Staten heb ik de petitie met dit verzoek in ontvangst genomen en doorgeleid naar Provinciale Staten van Gelderland. De petitie was aanleiding voor Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten om met u in gesprek te gaan. Uiteindelijk heeft dat geleid tot aanpassingen van de plannen. Zowel de Gemeenteraad als Provinciale Staten moeten het algemeen belang dienen. Daarvoor moeten zij deelbelangen tegen elkaar afwegen. Ik denk dat er goed geluisterd is naar de initiatiefnemers. Natuurlijk kun je het nooit iedereen helemaal naar de zin maken. Zo werkt het in een democratie.

Ik vond het goed om te lezen dat u de Heidemij aanhaalde. De Heidemij ondersteunt burgerinitiatieven. In mijn tijd als voorzitter van de Heidemij is de doelstelling aangepast. De Heidemij heeft zich ontwikkeld tot een organisatie die burgers ondersteunt met kennis, kunde en kassa bij het vormgeven van burgerinitiatieven. Wat fijn dat u de weg naar deze vrijwilligers organisatie heeft gevonden.

Ik zie uit naar het gemeentebezoek in Epe. De agenda voor dit bezoek is enige tijd geleden vast gesteld. Ik vraag uw begrip voor het feit dat de Heerderweg niet opnieuw op de agenda wordt geplaatst. Wel zal ik met de raad spreken over de vernieuwing van de lokale democratie. Een onderwerp dat ons beiden na aan het hart ligt.

Met vriendelijke groeten
Clemens Cornielje
Commissaris van de Koning   

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Ronald

    Keurige reactie van dhr Cornielle. Ook goed dat hij in Epe verhaal gaat doen in Raad en B&W over verandering en vernieuwing.Kans is wel dat die verhaal aanhoren er over napraten en over gaan tot de orde van de volgende dag. Vernieuwing zal er komen na maart 2018. Als de inwoners uit Epe hun stem hebben uitgebracht. Alle partijen die aan dit debacle dossier hebben meegewerkt verdienen een draai om de oren. Het is diep diep triest om aan te zien dat prachtige vitale bomen door de " wij weten wel wat goed voor u is" partijen zijn verdwenen. Een schande is het.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.