8 jaar Epernet

Vooraf gegaan door 2 jaar de site Epenaren, al met al best wel een lange tijd. Samen dus 10 jaar in dienst van de gemeenschap, want zo voelde ik dat eigenlijk.

Ik herinner mij nog als de dag van gisteren de ontmoeting met Jan Stenvert in 2009, toen een van de auteurs van de site Epenaren. Jan vroeg mij toen of ik na het faillissement van Drukkerij Hooiberg er wat voor voelde om medewerking te verlenen aan de site Epenaren. Daar voelde ik inderdaad wel wat voor en ik werd ingelijfd bij die site. Na twee jaar kwam daar om de een of andere reden een eind aan en samen met Jan Stenvert besloten we om een nieuwe site te beginnen. Dat werd www.epernet.nl, die Jan toen gebouwd heeft en tot nu toe altijd onderhouden met updates enz. Al snel konden Epenaren en niet-Epenaren deze site vinden en werd het een begrip. Veel mensen hadden en hebben waarschijnlijk nog steeds Epernet in de favorietenlijst staan op de computer. Vele uren heb ik in die 8 jaar besteed aan Epernet en dat deed ik altijd met heel veel plezier.

Op een gegeven moment had ik buiten de wandel- en fietstochten een aantal vaste rubrieken die ik al dan niet op vaste dagen in de week op de site zette. Een van de series waar ik met veel plezier aan heb gewerkt was de rubriek 'Mijn winkel'. Verder niet te vergeten de vaste rubrieken 'Vierkant rond' en '7 dagen 7 kiekjes'. Een heel prettige samenwerking had ik met Gert van den Esschert, met wie ik samen de serie had 'Heden & Verleden'. Uiteindelijk is daar het succesvolle boek 'Ons dorp van toen' door ontstaan. Dit boek is reeds uitverkocht. Hier werkte Jan Stenvert ook aan mee. Dit boek ontstond n.a.v. de vele reacties die op de site binnenkwamen op 'Heden & Verleden'.

Een ander boek waar we aan hebben gewerkt is 'Goed goan' dat gaat over Eper ondernemers, aangevuld met markante Epenaren, dat ik samen met Jan Stenvert maakte. Tevens werkte Jan van de Vlekkert daar aan mee. Hiervoor werden we door Uitgeverij Gelderland gevraagd. Niet te vergeten de kritische artikelen over de bomenkap van de Heerderweg, het zwijnenraster, verplicht verhuren van de vakantiehuisjes, de kiosk en de Beekhorst brachten heel wat teweeg in de samenleving.

Op een geven moment kwam van mijn kant er een sleet in, ik voelde het min of meer als een verplichting om zeker vijf dagen in de week wat te plaatsen. Ik merkte van sommige mensen dat men dat ook verwachtte van mij. Ook is het gebied waar ik in werkte niet zo groot en al snel kwam ik tot de conclusie dat ik met de fotoseries in een vicieuze cirkel zat.

Blij was ik als ik op straat door mensen werd aangesproken en vertelden dat ze regelmatig op Epernet keken en dat ze bepaalde rubrieken erg konden waarderen en er ook altijd weer naar uit keken. Dat geldt niet alleen voor de artikelen die ik plaatste, maar ook voor de verschillende artikelen van de andere auteurs/schrijvers. Ik vind het fijn dat jullie hebben genoten van de artikelen die ik plaatste en waardeer alle lieve reacties die ik kreeg in die acht jaar. Ook denk ik dat Epernet een begrip was en nog steeds is, wat niet meer weg te cijferen valt, al was het alleen maar om de veelheid aan artikelen met historische waarde. Dank allen, want zonder jullie als lezer was er voor ons ook geen plezier aan te beleven. Mijn dank gaat natuurlijk ook uit naar vriend Jan Stenvert, waar ik acht jaar heel prettig mee samen heb gewerkt. Maar jullie allen zijn nog niet van mij af, want ik blijf natuurlijk wel fotograferen en zal zo af en toe ergens wat plaatsen op het wereldwijde web. Dat zal dan voorlopig zijn op https://berthanekamp.blogspot.com op https://www.facebook.com/bert.hanekamp.3 en op https://www.facebook.com/hetepernet.

Nogmaals dank allen. Het ga u goed en blijf gezond!

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.