Epe van toen: de Hoofdstraat overhoop

hoofdstraat2 CustomMensen die zoals wij dol zijn op foto’s van Epe van vroeger, kunnen zich de komende maanden verheugen op een serie fantastische platen van ons dorp van toen. Een oudere Epenaar is bezig (een deel van) zijn collectie oude foto’s te scannen en heeft ons al een enorme hoeveelheid prachtige beelden gestuurd.

Twee ervan hebben we al geplaatst, vandaag de derde èn vierde, net als in de tweede aflevering van werkzaamheden die medio jaren 60 plaatsvonden op de Hoofdstraat. De ene is ter hoogte van de vroegere winkel Hulshof en Van Asselt, de andere in de omgeving van restaurant Stern. Oudere Epenaren kunnen er ongetwijfeld de nodige informatie bij schrijven.

De serie die we van de verzamelaar hebben gekregen is zo omvangrijk en bijzonder, dat we de foto’s onderbrengen in een nieuwe rubriek, ‘Epe van toen’. De beelden zijn gemaakt in de periode tussen het begin en medio jaren 60 van de vorige eeuw, van zowel gebouwen en straten als mensen.

Vanaf nu twee maal per week, naast de regelmatig verschijnende verhalen van historicus Gert van den Esschert in de rubriek ‘Woar blif de tied’ en andere foto's van Epe van vroeger die we, zoals deze, spontaan toegestuurd krijgen: ‘Epe van vroeger’. Met dank aan onze dorpsgenoot die ons ermee heeft verblijd.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.