Posteractie voor bomen Heerderweg meteen al succesvol

bomenposters 6Tientallen posters met onder meer de tekst ‘Red mij!! Deze boom is geadopteerd…’ sieren sinds vanmiddag de Heerderweg. Het is het resultaat van een bomenadoptie/donateursactie van de vereniging Ons Mooi Epe. De actie werd gistermiddag gelanceerd in een nieuwsbrief en leverde in een mum van tijd 25 geadopteerde bomen op. De verwachting is dat de komende weken nog tientallen bomen van een poster kunnen worden voorzien.

De tegen de massale bomenkap strijdende vereniging, die al veel succes heeft geboekt omdat er veel minder bomen tegen de vlakte gaan dan oorspronkelijk de bedoeling was, meldt in de nieuwsbrief: ‘Het adoptieplan is ontstaan tijdens de voorlichtingsbijeenkomst van OME op 25 april jl.

In navolging van de succesvolle actie in oktober jl. waar de kaalslag zichtbaar werd gemaakt met behulp van posters op de bomen, willen we met deze actie opnieuw zichtbaar maken waar wij met zijn allen voor strijden: het behoud van historische bomen van beeldbepalende waarde voor het dorp, de aanwonenden en alle gebruikers van de Heerderweg.’

De vereniging zou de posters ophangen zodra de eerste 25 adoptanten zich gemeld hadden. Dat was vanmorgen al. Het bestuur en een aantal sympathisanten kwamen meteen in actie. Vanmiddag verzamelden ze zich op de parkeerplaats van hotel Dennenheuvel om de posters op te hangen. Alle posters werden voorzien van een door de adoptant opgegeven tekst. Daardoor is er onder meer te lezen: ‘Mijn verhaal is goud waard!’, ‘(Deze boom is geadopteerd)voor de volgende generatie’, ‘Ik houd van Marjolein en bomen’, ‘Blijf staan!’ en ‘Marjolein zorgt voor deze boom’.

Sympathisanten van de vereniging en vooral de bomen kunnen voor 25 euro een boom adopteren. Daarvan is 15 euro nodig voor de productiekosten van de weerbestendige posters en gaat 10 euro naar de penningmeester van Ons Mooi Epe, die heel wat rekeningen moe(s)t betalen voor de procedures die de vereniging heeft aangespannen en nog gaat aanspannen. Alle informatie daarover is is vinden op de website van Ons Mooi Epe. Wie ook een boom wil adopteren, moet een formuliertje invullen dat hier op die website staat.

Tekenend voor het succes van de actie is dat tijdens het ophangen van de posters mensen telefonisch doorgaven dat ze ook een boom willen adopteren, waardoor Ons Mooi Epe al meteen extra posters kan laten maken. Er gaan in ieder geval 220 bomen weg, van 80 is de toekomst 'zeer kritisch' en van nog eens 120 'kritisch'. Als het aan Ons Mooi Epe ligt, worden dus minimaal 200 bomen geadopteerd en van een poster voorzien.

bomenposters 1

Stiften worden uitgedeeld zodat de posters beschreven kunnen worden met een naam of persoonlijke boodschap.

bomenposters 2

bomenposters 3

bomenposters 4

bomenposters 5

De posters zijn beschreven, op naar de bomen!

bomenposters 7

Even poseren voor de fotografen.

bomenposters 8

Geniet vooral nog even van het groen van deze majestueuze bomen. Als het een beetje tegenzit, worden meer dan 400 bomen gekapt.

bomenposters 9

bomenposters 10

bomenposters 11

bomenposters 12

Op weg naar de Norelbocht, waar veel bomen gaan verdwijnen.

bomenposters 13

bomenposters 14

Ook bomen in particuliere tuinen gaan eraan.

bomenposters 15

Liefde is... samen een poster aan een boom bevestigen.

bomenposters 16

bomenposters 17

bomenposters 18

bomenposters 19

bomenposters 20

Ook de Vereniging Mileuzorg Epe steunt de actie van harte.

bomenposters 21

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • albert heeringa

  hallo morgen .kleinen mededeling. als iemand veel bomen kaapt, kan het zijn dat die mensen of andere[ instantie,s] land. ergers een verdrag hebben met boom handelaren het is de moeite waard voor dit eens te controleren. dit gaat meestal stil zwijgend. oude verdragen. men moet dan zoveel bomen aanleveren. anders verdrag breuk. boete ect.

 • Jacques van Nederpelt

  Tijdens onze vakantie in noordoost Duitsland, zagen we aan de rand van het historische stadje Malchow bij een oude kloosterling een informatiebord met een foto van een oude lindelaan uit 1910. Tot onze stomme verbazing zagen we dat dat dezelfde laan was als waarin wij nu liepen: een laan van een kleine kilometer lang met dezelfde monumentale linden, afgewisseld door een enkele es. De 18e eeuwse kloostertuin zelf bevatte nog meer woudreuzen w.o. ook kastanjes. Waarom wordt daar gekoesterd wat wij in ons land achteloos verwoesten? Want ook hier in het landelijke en historische Wijk bij Duurstede zijn de afgelopen jaren enkele duizenden bomen uit de openbare ruimte verdwenen nota bene onder het motto 'verduurzaming van het bomenbestand'. Wie is hier gek?

 • Jacques van Nederpelt

  Beantwoordde: Jacques van Nederpelt

  Correctie: De spellingschecker heeft van het woord 'klooster' 'kloosterling' gemaakt.

 • albertus heeringa

  het moet eindelijk eens ophoren met dat gelul over die bomem moeten weg [ flauwkul]
  de natuur heeft ons niet nodig .Maar wel anders om . straten kun je anders planen. de mens maak veel te veel kapot. over de hele wereld gezien. en ook altijd dat gelul verkeers zekerheid , rij langzaam dan gaat het ook.ect

 • Rien

  Ik hoop dat er nog wat posters overblijven om aan de bomen van het mooie bosje aan de Griseeweg en de bomen voor boerderijtje het Hemeltje aan de rondweg van Epe te bevestigen.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.