Partij voor de Dieren: Pas plan Heerderweg aan, spaar meer bomen

De Partij voor de Dieren in Provinciale Staten heeft een debatverzoek en motie ingediend om deze wijzigingen in het plan voor de reconstructie voor de Heerderweg door te voeren. Daarmee kan de veiligheid vergroot worden en kunnen extra bomen gespaard worden.

De Partij voor de Dieren maakt dat bekend in een persbericht: ‘De afgelopen maanden is er druk overlegd over de reconstructie van Heerderweg N794 te Epe. Zowel het plan van de provincie als van Ons Mooi Epe is getoetst met een verkeersveiligheidsaudit door een onafhankelijke deskundige. Dit heeft ertoe geleid dat beide plannen zijn aangepast.
 
Uiteindelijk is gekozen voor het aangepaste plan van de provincie. De belangrijkste wijzigingen in het plan zijn: in plaats van 600 bomen worden er 420 bomen gekapt en op een groot gedeelte van de weg wordt de snelheid verlaagd van 80 naar 60 km/uur.
 
Ons Mooi Epe wil graag nog enkele kleine wijzigingen aanbrengen die ook werden aanbevolen in de verkeersveiligheidsaudit. De voorgestelde wijzigingen zijn: snelheidsovergangen realiseren op de door de verkeersveiligheidsaudit aangegeven locaties en op een aantal locaties het fietspad 2 meter breed maken waardoor nog ruim 40 extra bomen gespaard worden. Als deze aanpassingen worden doorgevoerd is Ons Mooi Epe tevreden en zal de vereniging lopende procedures stopzetten.
 
De Partij voor de Dieren vindt dat de aanbevelingen uit het verkeersveiligheidsaudit moeten worden overgenomen in het huidige plan. Met deze aanpassingen wordt het een breed gedragen plan. Om dit te bewerkstelligen heeft de Partij voor de Dieren een debatverzoek en motie ingediend. Deze worden op woensdag 29 juni in de Provinciale Staten behandeld.’

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.