Provincie sluit herbezinning bomenkap bij breed protest niet uit

Als de bevolking en politiek van de gemeente Epe breed protesteert, sluit gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland niet uit dat zij de bomenkap opnieuw wil overwegen. Dit is de uitkomst van een overleg met een delegatie van het actiecomité Stop de bomenkap Heerderweg. ,,Wij hopen dan ook dat iedereen die zich zorgen maakt over het vernielen van de noordelijke groene toegangspoort van Epe donderdag 22 oktober aanwezig is in de Grote Kerk van Epe”, aldus een woordvoerder van het actiecomité. De provincie is in ieder geval aanwezig om vragen van aanwezigen te beantwoorden en deel te nemen aan de discussie.

Tijdens het gesprek met de verantwoordelijke provinciebestuurder werd ook duidelijk dat zowel B en W als de gemeenteraad van Epe een presentatie van de provincie heeft gekregen voordat de plannen openbaar zijn gemaakt. ,,De projectleider van de provincie heeft de gemeente al jaren geleden expliciet gewezen op de massale bomenkap en gevraagd of de gemeente daarmee zou instemmen. De gemeente heeft toen geen bezwaar gemaakt. Hoe is het mogelijk dat het gemeentebestuur zo ver van de burgers staat? Waarom heeft de gemeente de inwoners niet veel beter geïnformeerd over de kap van 700 bomen, het uitgeven van 7 miljoen euro belastinggeld voor een stukje weg van 2,5 kilometer? Deze en andere vragen komen zeker aan de orde tijdens de manifestatie”, zegt de woordvoerder van het actiecomité.

De protestbijeenkomst op donderdag 22 oktober start om 19.30 uur in de Grote Kerk van Epe. Naast het politieke debat tussen bezoekers en gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van de provincie vertelt een bewoonster van de Heerderweg over de bomenkap. Dorpsdichter Henk Posthouwer zal een gedicht voordragen. De muziek wordt verzorgd door het supertalent pianist Manolito Sanguino en het koor Doetmaes. De avond wordt geleid door Aad Breedveld.

Meer informatie over de manifestatie en de acties tegen de geplande reconstructie van de Heerderweg staat op: facebook.com/stopmassalebomenkapheerderweg

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.