Manifestatie tegen bomenkap Heerderweg op 22 oktober; ga er heen!

poster bomen (Custom)Op donderdag 22 oktober wordt een grote manifestatie, ‘Opkomen voor de Bomen’, in de Grote Kerk gehouden als protest tegen de voorgenomen kap van een kleine 500 bomen langs de Heerderweg. Vertegenwoordigers van de politieke partijen in de Eper gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders van de gemeente en het Gelders provinciebestuur zijn uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

Het comité Stop Bomenkap Heerderweg roept tegenstanders van de massaslachting van monumentale en andere bomen op om de bijeenkomst massaal bij te wonen en zoveel mogelijk sympathisanten mee te nemen. Het comité wil naast de petitie van de Vereniging Milieuzorg Epe en de vereniging voor veldbiologie KNNV Epe-Heerde op 22 oktober de verantwoordelijke bestuurders een zo luid mogelijk en massaal gedragen signaal meegeven: handen af van de bomen!

Dat moet lukken, want de petitie op https://petities.nl/petitie/stop-kaalslag-heerderweg-epe is inmiddels door ruim 1700 (!) mensen getekend. Tekenen kan nog steeds.

,,We hebben gebrainstormd wat we in dit stadium nog het beste konden doen. Omdat we ook veel reacties krijgen vanuit de Facebookpagina dat mensen iets willen doen hebben we een manifestatie georganiseerd’’, aldus het organiserend comité.

,,Voor deze bijeenkomst zijn ook de vertegenwoordigers van de gemeenteraadfracties van Epe uitgenodigd om hun standpunt toe te lichten en in gesprek te gaan met de aanwezigen. Tevens wordt het resultaat van de petities aangeboden aan burgemeester en wethouders van Epe. Tot slot is het provinciebestuur van Gelderland gevraagd een vertegenwoordiger af te vaardigen.’’

,,Belangrijk is dat het een manifestatie van de inwoners van Epe en omstreken wordt. Dat zij massaal hun stem kunnen laten horen en in gesprek kunnen met de beslissers. De vraag is natuurlijk welke vertegenwoordigers er komen opdagen, maar belangrijker is dat de Grote Kerk uit zijn voegen barst van verontruste inwoners die zich gewoon belazerd voelen door de manier waarop er met informatieverstrekking, bezwaren en alternatieven is omgegaan. Hoofddoel is zoveel mogelijk mensen op te roepen om 22 oktober aanwezig te zijn, want als we er met slechts een paar man staan, kunnen we het wel vergeten.’’

De manifestatie is van 19.30 tot 21.30 uur. Er is ook tijd voor een luchtig element ingebouwd, want er zijn optredens te verwachten van Doetmaes en pianist Manolito Sanguino.

Kortom, allemaal naar de Grote Kerk, donderdagavond 22 oktober. Het is dan ‘nu of nooit’.

Meer informatie over de bijeenkomst is hier te vinden: https://www.facebook.com/events/1486756368319131/

Het comité heeft ook een twitterpagina: https://twitter.com/reddebomen

bomen weg (1)

Op deze foto's van Bert Hanekamp is goed te zien hoe rigoureus er aan de Heerderweg wordt gekapt. Alles wat aan de wegkant van de piketpaaltjes (en pijl) staat, gaat tegen de vlakte.

bomen weg (2)

bomen weg (3)

poster bomen

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.