Wéér een mooie zondag zonder ijsje of patatje

Het was al de tweede opeenvolgende zondag met prachtig voorjaarsweer. Heerlijk weer om naar buiten te gaan. Wandelen, fietsen, een beetje slenteren bij de schaapskooi en het hertenkamp, ijsje of patatje eten. Oh, wacht. De gemeente heeft eind vorig jaar de kiosk aan de Dellenweg laten vernietigen, dus geen ijsje of patatje te krijgen daar, tenzij je binnen bij Floor of het Fletcher hotel wilt zitten en beduidend meer wilt betalen dan je bij de kiosk zou hebben gedaan. Maar wethouder Jan Aalbers had toch min of meer beloofd dat er een tijdelijke voorziening zou komen zolang er geen definitief alternatief zou zijn?

 

Even terug naar de raadsvergadering(en) van november vorig jaar. Ruud Jager van de VVD en Rien van der Vlies van de Dorpspartij ageren tegen de sloop en maken hun zorgen kenbaar dat er niets te krijgen zal zijn als het er weer storm loopt. Jan Aalbers reageert daar blijkens de notulen onder meer als volgt op: ,,Het gaat dus niet alleen om de beleving van Hertenkamp maar ook om het feit dat daar een versnapering verkregen kan worden. Het is onze bedoeling om de Hertenkamp gewoon open te houden. We hebben daarin een beheerder voor en op het moment dat het nieuwe seizoen begint en wij hebben nog niet een nieuw initiatief, een nieuw plan, vormgegeven, laat staan uitgevoerd, dan kunnen we ons best doen om ervoor te zorgen dat ook in dat aspect wordt voorzien. Dus ik zou me wat dat betreft geen zorgen maken.’’

Nou, dat doen we dus wel! Hoeveel mooie zondagen moeten nog voorbij gaan voordat daar weer een versnapering te krijgen is? Of solliciteert Jan Aalbers naar een plekje in het kabinet van de Loze Beloften?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Bert

    Jan je moet toch weten dat een belofte uit de politiek er geen is waaraan ze zich houden. En eerlijk is eerlijk, ook toen de kiosk er nog wel stond was hij vaak gesloten als het plots of vroeg/laat in het seizoen nog mooi weer werd.

    En de mens moet zich aanpassen. Dus even lekker zitten bij Floor of naar de kiosk aan de Elburgerweg. Keuze genoeg. Of ga je straks de ondernemer die veel geld gaat betalen aan de gemeente voor deze plek volop spekken.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.