Kerst

Dit jaar besloot ik een echte kerstboom te kopen. Geen kunstkerstboom dit jaar, nee, een echte. Ik verheugde me al op de heerlijke geuren `s morgens als je de kamer binnenkomt. En ik weet heus wel dat een echte niet zo mooi is als een kunstkerstboom.
Dus: op naar de kerstboomverkoper.
In de stromende regen zochten we de gelukkige boom uit die bij ons de kerstdagen mocht doorbrengen. Hij moest niet te hoog en niet te dik (breed) zijn. Want jongste is de 22e jarig en alle visite moest er ook nog bij kunnen.
Toen we een prachtexemplaar hadden gespot, bleek dat er ook een standaard bij moest. Tja….
De verkoper beloofde dat de boom in de standaard keurig recht zou staan. Doornat kwamen we thuis. Het kerstgevoel was er nog niet echt.

 

Thuis heeft de boom twee dagen in de schuur mogen acclimatiseren, toen mocht hij naar binnen.
Ik zette hem op de standaard en zowaar, hij stond keurig recht! En wat mij ook meeviel, hij zag er helemaal niet minder uit als de kunstboom. Sterker nog, juist beter!
Bovendien scheelde het me een hoopt tijd, het opzetten alleen al van die k..kunstkerstboom is een ochtendvullend programma! Eerst alles van zolder slepen, onder gemopper van 'waarom moet ik altijd alle spullen naar beneden slepen', dan alle takken uitzoeken op kleur, dan de takjes in de paal steken (op de juiste kleur) en dan alle (!!!) takken en takjes uitvouwen en in de juiste vorm buigen. Wat een takkeklus!
Na zo`n anderhalf uur was ik altijd stikchagrijnig, misschien is dat de verklaring dat de echte boom er een stuk beter uit ziet.

Maar goed, nu was ik dus in een uur klaar met de boom. Inclusief de lampjes ontwarren en mooi verdelen over de boom. Toen alles klaar was en ik de lampjes aandeed, bleek dat één snoer nogal moeite had met functioneren. Het was meer een disco-lichtsnoer. Verdraaid, dat was waar ook, ik zou dit jaar een nieuw snoer kopen en deze weggooien. Helemaal vergeten! Ik peuterde wat aan de lampjes en het snoer en kwam er achter dat als je de stekker op een juiste stand in de stekkerdoos deed, het snoer het ook goed deed. Het gezin kreeg opdracht niet in de buurt van de stekkerdoos te komen, maar voor de zekerheid toch maar even een nieuw snoer gekocht.

Toen binnen alles in kerstsfeer was gebracht, werd het tijd om de actieradius te vergroten. Voorheen bracht ik buiten drie lichtsnoeren aan in de tuin, maar nu was zoonlief thuis, herstellende van een griep. Die kon mooi even helpen! Dacht ik. Want het zelf doen bleek toch sneller en beter te gaan. Volgens zoon ook. Volgens hem scheelt dat ook een hoop gedoe en gemopper.
Klapstuk was toen ik met mijn knieën op de container ging zitten en bijna door het deksel knalde. Hilarisch was volgens zoon ook dat ik me verbaasd afvroeg waarom de lampjes het niet deden, terwijl ik de stekker nog in mijn hand had.

Maar goed, de familie Van den Berg is klaar voor kerst. Het huis is gereed en we zijn allemaal nog heel.

Ik wens u, lezer van Epernet, goede kerstdagen toe, (speciaal voor de moeders - sterkte collega`s !) en een voorspoedig, gezond en liefdevol 2019.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.