Een Ring vol met kleurrijke landschappen

 DSF0489 copyAfgelopen woensdagavond vond de opening plaats van de expositie van Leo Coopmans in de Ring met de titel 'Kunst is verbeelding, geen afbeelding'.

Het streven van Stichting de Ring is momenteel op gebaseerd om meer mensen naar de exposities te trekken en met kunstenaars uit de omgeving, waar Leo Coopmans er toch ook een van is, lukt dat wel, gezien de grote opkomst afgelopen woensdagavond tijdens de opening. Dat de aanwezigen genoten, was al gelijk zichtbaar met openaar Gerard Regeer, die de expositie opende met een niet te lange en komische speech, wat niet zo vaak voorkomt.

Leo Coopmans is een landschap schilder pur sang, werkt met prachtige duidelijke heldere kleuren, en zijn tegenwoordige schilderijen schuiven wat meer op richting het abstracte. Hij werkt vanuit een schets, waarbij al schilderend de vormen en kleuren een hoofddoel vormen.

De expositie is te bezichtigen tot 22 februari, op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur.
Meer informatie kunt u vinden op www.deringepe.nl.

 DSF0454

 DSF0471

 DSF0472

Cherie Agterberg heette iedereen hartelijk welkom. Dit was helaas tevens haar laatste functie van Stichting de Ring. Wegens een verhuizing naar Leiden moest ze helaas haar lidmaadschap in het bestuur opzeggen. Alle leden van Stichting de Ring wensen haar en haar man heel veel geluk in hun nieuwe woonplaats.

 DSF0476

Gerard Regeer opende met een aantal komische noten.

 DSF0482

 DSF0491

Leo Coopmans bedankt Gerard voor de mooie speech, .........

 DSF0494

........ waarbij een presentje niet mocht ontbreken.

 DSF0496

Exposant Leo Coopmans en zijn Yess betraden als eersten de expositieruimte.

 DSF0499

 DSF0500

 DSF0506

 DSF0508

 DSF0509

 DSF0512

 DSF0516

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.